Ödemiş’e z-kütüphane

Güncelleme Tarihi:

Ödemiş’e z-kütüphane
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 15:38

MEB’in, Fatih Projesi kapsamında etkileşimli tahta ve internet teknolojileriyle donatıp dijital dünyayla buluşturduğu zenginleştirilmiş kütüphane (z-kütüphane) Ödemiş 3 Eylül Yatılı Bölge Ortaokulu’nda hizmete girdi.

Haberin Devamı

MEB katkılarıyla kurulan z-kütüphane, İzmir’de Aliağa, Bergama ve Karabağlar’dan sonra Ödemiş’e de kazandırıldı. Yaklaşık 3 bin 700 kitap, 7 bilgisayar, akıllı tahta ve teknolojik donanımlarla donatılan z-kütüphaneden öğrencilerin yanı sıra veliler de yararlanabilecek. Açılış törenine Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan, İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, öğrenme ihtiyacının sonsuz olduğuna dikkat çekerek "Çağımız öğrencilerini, eski klasik kütüphaneler cezbetmiyor. Eğitici zeka oyunlarının bulunduğu, eğitim-öğretim planlanıyor. Verilere göre, Türkiye’de 645 adet z-kütüphane var. Kütüphaneler, velilere de açık olacak. Herkesi kütüphaneye bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

BİR DERS SAATİ KİTAP OKUNACAK

Eylül Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Mustafa Sarı, z-kütüphanenin kurulmasında MEB’in yanısıra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de destek aldıklarını açıkladı. Bakanlık’tan okula 1000 adet yeni kitap bağışlandığını söyleyen Sarı, "Z-kütüphanemizde diğer bağışlarla birlikte 3700’e yakın kitap oldu. Okul Gelişim Modeli projesi altında bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Bu kapsamda, her sınıf için günde bir dersi kitap okumaya ayırmak istiyoruz. Çocuklarının kitap okumadığından şikayet eden veliler var. Çocukların kitap okuma alışkanlığının olmamasının sebebi, doğru kitap seçememeleridir. Bunu aşacağız" diye konuştu.

Kütüphanenin açılış kurdelesini kesen Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, açılışa katılanlarla birlikte kütüphaneyi gezdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!