NKÜ’de ‘Japonya Eğitim Bursları Tanıtımı’

Güncelleme Tarihi:

NKÜ’de ‘Japonya Eğitim Bursları Tanıtımı’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 10:54

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Japon Dilleri ve Edebiyatı Bölümü ile Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu aracılığıyla ‘Japonya Eğitim Bursları Tanıtımı’ toplantısı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Üniversiteden Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonundaki programda öğrencilere Japonya'daki eğitim sistemi ve alabilecekleri burslar anlatıldı.     

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye ile Japonya arasındaki sosyokültürel ve ekonomik ilişkilere değinerek, öğrencilerin Japoncaya ilgi göstermelerinin gelecekleri açısından önemli olduğunu belirtti.     

Gelecek yıllarda Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne öğrenci alacaklarını belirten Şimşek, etkinliğin faydalı olacağına inandığını söyledi.

Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara da iki ülkenin tarih boyunca yakın ilişki içerisinde olduğunu hatırlattı.     

Bu yakınlığı anlamak için öncelikle iki ülkenin tarihi geçmişine bakmak gerektiğini belirten ve aynı zamanda Japonya'da 300 öğrencinin burslu okuyabileceğini anlatan Ehara, "Türkiye ve Japonya arasındaki dostluk ilişkilerinin daha da gelişmesine katkı sağlamak için NKÜ öğrencilerini Japonya'ya bekliyoruz" dedi.     

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından ‘2017 Japonya Milli Eğitim Bursu’ tanıtım toplantısının gerçekleştirildiği program, Türk-Japon ortak yapımı "Ertuğrul 1890" filminin gösterimiyle sona erdi.     

 

BAKMADAN GEÇME!