Müzik, öğrencileri stresten uzaklaştırıyor

Güncelleme Tarihi:

Müzik, öğrencileri stresten uzaklaştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2015 16:41

ABD’deki California State Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, müzik dinletmek öğrencileri stresten uzaklaşmasını sağlıyor.

Haberin Devamı


Üniversite öğrencileri hakkında haberleriyle bilinen akademik dergi College Student Journal’da yayımlanan araştırmaya göre, üniversite öğrencilerine müzik dinletmek stresi önlemek için kullanılabilecek etkin yöntemlerden birisi. California State Üniversitesi Beslenme bölümü alternatif beslenme sınıfı öğrencilerinde uygulanan çalışma, toplamda 4 sene sürecek şekilde hazırlandı. Çalışmada, öğrencilerden diledikleri bir müziği 3 saat 50 dakikalık ders zamanı boyunca dinleyip 9 sorulu anketi yanıtlamaları istendi. Araştırma sonucuna göre, müzik terapisinin başarılı olması için kişinin kendi müziğini seçmesi önemli.

‘Rahatlama için 10 dakika müzik yeterli’

Araştırmacılar tarafından efektif ve kolay ulaşılabilir bir yöntem olarak gösterilen müzik terapisi, ekonomik olması açısından üniversite öğrencileri için oldukça uygun. Etkinin görülmesi için lisanslı bir müzik terapistine gerekli olmadığını belirten araştırmacılar, sınıftaki öğrencilere 10 dakika müzik sağlayacak bir ekipmanın bunun için tek başına yeterli olduğu belirtiyor.

Haberin Devamı

‘Güvenilir, eğlenceli, ucuz’

California State Üniversitesi’nin araştırması dışında, Amerikan Müzik Terapi Birliği de müzik terapisinin sağlık alanında kullanılabilecek köklü yöntemlerden birisi olduğunun altını çiziyor. Journal of Asthma’da yayımlanan bir başka çalışma da müzik terapisini güvenilir, eğlenceli ve ucuz bir yöntem olarak tanımlarken yöntemin psikoterapinin bir formu olduğunu vurguluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!