Müdürlere: Derse girin

Güncelleme Tarihi:

Müdürlere: Derse girin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 01:00

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yeni eğitim yılı öncesinde okul müdürlerine yaptığı, “Lütfen bütün öğretmenlerimizin gözüne gözleriniz değsin” çağrısının ardından okul müdürlerine ‘derse girin’ talimatı gitti.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Bakan Yardımcısı Mustafa Safran’ın imzasıyla 81 ilin milli eğitim müdürlüğüne genelge gönderdi. ‘2018 - 2019 Eğitim ve Öğretim Yılına Hazırlık’ konulu genelgede dikkat edilmesi istenen 21 maddeden bazıları şöyle:

TÜRKÇE KULLANIM UYARISI
Eğitim ve öğretim yılının ilk haftasından itibaren tüm öğrenciler ile velilerin; devam-devamsızlık, sınıf geçme, teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi ile ödüllendirme kriterleri, ders seçimi, nakil ve geçişler, performans görevi ve proje, disiplinle ilgili hususlar, pansiyonlu okullarda pansiyonun işleyişi gibi konularda okul yöneticileri, rehberlik ve sınıf/şube rehber öğretmenleri tarafından bilgilendirilmelerinin sağlanması.

Okul müdürü tarafından her öğretim yılında en az bir defa öğretmenlerin derslerinin izlenmesi ve rehberlikte bulunulması.

Öğretim programında yer alan kök değerlere (adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik); uygulama, performans çalışmaları, deneyler, etkinlikler ve projelerde de yer verilmesi.

Türkçenin doğru ve etkili kullanımına daha fazla önem verilmesi ve öğrencilere okuma alışkanlığının kazandırılması, mevcut kütüphanelerin zenginleştirilerek öğrenciler tarafından daha etkin şekilde kullanılmasına özen gösterilmesi.

Okul aile birliği gelir-gider kayıtlarının eğitim ve öğretim yılında her dönem en az birer defa velilerin görebileceği şekilde okulun ilan panosunda ve internet sayfasında duyurulması,

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde atölye, laboratuvar ve teknolojik imkanların daha yoğun şekilde kullanılması.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!