Muammer Yıldız: Uzak okula gidenlerin sorunu nakille çözülecek

Güncelleme Tarihi:

Muammer Yıldız: Uzak okula gidenlerin sorunu nakille çözülecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 11:15

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, “Evlerinden daha uzaklara yerleştirilmiş olan çocuklarımızın, adreslerine en yakın okullara nakil yaptırma imkanı var” dedi.

Haberin Devamı

2014-2015 eğitim öğretim yılı başladı. 16 milyon 400 bin öğrenci bugün ders başı yaptı. İstanbul’da Hamdullah Suphi Tanrıöver İlkokulu’nda düzenlenen açılış programına katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız konuşmasında Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) yerleştirmelerine değinerek şöyle dedi:
“İstanbul’da 2 milyon 600 bin civarında öğrenci için, 5 bin 382 civarındaki okulda 71 bin 724 derslikte 123 bin 484 öğretmenlerle eğitim öğretim yılı başladı.Milli Eğitim Bakanlığı son 12 yılda her yıl birçok değişilikle karşımıza çıkıyor. Biz eğitim öğretime ve okula hazırlık anlamında onların bakım, onarım, donanımlarını giderme gayreti içinde olduk. TEOG sonuçlandı. Çocuklar eğitimlerine bugün başladı. Nakil süreci devam diyor. İki hafta boyunca öğrenciler yaptıkları tercih noktasında kayıtlarını daha iyi bir okula, daha üst okul taşıyabilirler. Evlerinden daha uzaklar okullara yerleştirilmiş olan çocuklarımızın da tercihlerini yaparak, kayıtlarını adreslerine en yakın okullara taşıma imkanı var. Nakil yönetmeliğini değiştirildi, böylece Bakanlık velileri rahatlatacak birtakım adımları atmış oldu. Bu anlamda eğitim süreci devam ediyor.”

Haberin Devamı

Ders kitaplarının dağıtıldığını ve okullarda bir sorun olmadığını anlatan Yıldız, belediyelerin de eğitime gönüllü olarak destek verdiğini hatırlattı. Özel okul teşviklerine de değinen Yıldız, bu imkandan yararlanmak için müracaatların devam ettiğini söyledi. Dershanelerin dönüşüm süreciyle birlikte okullarda halk eğitim merkezleri aracılığı ile kurslar açılacağını da dile getirdi.

Vali Mutlu’dan “Şimdi okullu olduk” şarkısı

İstanbul’daki okul açılış törenine katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise 2 milyon 800 binin üzerinde öğrencinin sıraları doldurduğunu söyledi. İlkokuldan itibaren okula yeni başlayan binlerce çocuğun sevinçli olduğunu hatırlatarak, “Bugün okullu olduk, sınıfları doldurduk, sevinçliyiz hepimiz, yaşasın okulumuz” şarkısını okudu.
Okula ilk adımını atan miniklerle birlikte yeni eğitim yılının hayırlı olmasını temenni eden Vali Mutlu, geleceğin mimarları olan öğretmenlere de değindi. Okulların tatil olduğu dönemde Bakanlığın hiç tatil yapmadığını hatırlatan vali Mutlu, 5 bin okulda ders zilinin çaldığını, okulların çocuk cıvıltısıyla dolduğunu belirtti.
İl Milli Eğitim Müdürü, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la birinci sınıfta ilk derse giren Vali Mutlu, 34 yıllık öğretmen Meryem Erdem ile konuştu. İlk günkü heyecanını koruduğunu anlatan sınıf öğretmeni Erdem’in sözlerine vurgu yapan Vali Mutlu bu durumun öğretmenler için önemli olduğunu hatırlattı. Çocuklara okuma ve boyama kitabı da dağıtan Mutlu, basın mensuplarının soruları üzerine, “Bizim zamanımızda bu kadar renkli kitaplar yoktu. Şimdiki çocuklar çok şanslı “ dedi.
Okullarda madde kullanımına karşı da gerekli önlemlerin alındığını hatırlatan Mutlu, İçişleri Bakanlığı ile ortak çalışıldığını ve tedbirlerin daha sık alınacağını söyledi.

Haberin Devamı

Topbaş’tan velilere öneri

Törende konuşan İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise toplumun gücünün yetişmiş insan gücüyle ölçüldüğünü hatırlatarak velilere seslendi. Topbaş “İlköğretim çocukların ilk şekillendiği yer. Veliler her zaman okulla yakın ilişki içinde olmalı. Evinizde kitap yoksa dizileri izliyorsanız çoğunuzu okutamazsınız. Siz en büyük örneksiniz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!