Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) soruları ve cevapları açıklandı! MSÜ sonuçları açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) soruları ve cevapları açıklandı MSÜ sonuçları açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2018 16:05

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınav soruları ve cevapları için beklenen açıklama yapıldı. ÖSYM internet sitesi üzerinden AİS şifreleriyle sorgulanabilecek olan MSÜ soruları ve cevaplarının %10'luk kısmı ise herkes tarafından görüntülenebilecek. Milli Savunma Üniversitesi'nin tercihleri, sınav sonuçlarının yayımlanmasının ardından 24 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Bu dönem içerisinde tercihlerini yapmayan adaylar, ikinci seçim aşamalarına katılım gösteremeyecek.

Haberin Devamı

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı sorular ve cevapları 19 Mart itibariyle görüntülenebiliyor. Milli Savunma Üniversitesi'nin tercihleri, sınav sonuçlarının yayımlanmasının ardından 24 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Bu dönem içerisinde tercihlerini yapmayan adaylar, ikinci seçim aşamalarına katılım gösteremeyecek. Peki MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde eğitim alacak öğrencileri belirlemek için ÖSYM tarafından yapılan 2018 MSÜ sınavının cevap anahtarı ve soru kitapçıkları yayınlandı. Sınava girdikleri günün hemen ardından araştırmalarına başlayan askeri öğrenci adayları, Milli Savunma Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği sınavın cevap anahtarını inceleyerek tahmin yürütüyor. 

MSÜ SORULARI VE CEVAPLARI YAYIMLADI

Haberin Devamı

MSÜ askeri öğrenci aday belirleme sınav kitapçıkları adayların incelemesi için ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açıldı.

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nın (MSÜ) askeri öğrenci aday belirleme sınav kitapçıkları ÖSYM tarafından yayınlandı. Sınava başvuran adaylar 20 Mart’tan itibaren 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir.

ÖSYM ayrıca soruların yüzde 10’luk bölümünü de internet sitesi üzerinden yayınladı.

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ
(SORULARIN YÜZDE 10’LUK BÖLÜMÜ GÖRÜLEBİLİR)

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Savunma Üniversitesi'nin tercihleri, sınav sonuçlarının yayımlanmasının ardından 24 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Bu dönem içerisinde tercihlerini yapmayan adaylar, ikinci seçim aşamalarına katılım gösteremeyecek. İkinci seçim aşamaları ise 11 Haziran tarihinde başvuruların değerlendirilmesi ve 23-24 Haziran tarihlerinde YKS sınavlarının tamamlanmasının ardından 26 Haziran tarihinde başlayacak. 

İkinci seçim aşamaları kapsamında Fiziki Yeterlilik Testi-HHO için Psikomotor Testi-Bando Asb.MYO için Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı-Mülakat yapılacak.

Haberin Devamı

SEÇİM AŞAMALARI İKİ GÜNDEN OLUŞACAK

2’nci seçim aşamaları için çağrı ve 2’nci seçim aşamalarına gelirken beraberlerinde getireceği belgeler www.msb.gov.tr internet adresinde yayınlanacaktır.

2’nci seçim aşamaları sağlık raporu bölümü hariç olmak üzere iki gün olacak şekilde icra edilecektir.

1’inci gün evrak kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fizik Değerlendirme, Psikomotor Testi (Hava Harp Okulu adayları için), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), 2’nci gün mülakat sınavları ile Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacaktır.

2’nci Seçim aşamalarında başarılı olan adaylar sağlık raporu almak üzere hastaneye gönderilecektir. Olumlu sağlık raporu alan ve tercihleri arasında Hava Harp Okulu olan adaylar belirlenen kontenjan dahilinde öğrenci seçim uçuşuna gönderileceklerdir.

Haberin Devamı

2’nci seçim aşamalarında başarılı olan ve olumlu sağlık raporu alan adayların, Fiziki Yeterlilik Testleri ve Mülakat aşamasında aldıkları puanlar ile
Üniversite Sınavı Puanları (Harp Okulları için 2018-AYT, Astsubay Meslek Yüksekokulları için TYT, Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için yerleştirme
aşamasında TYT puanı ile Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Puanı kullanılacaktır) dikkate alınarak “Aday Değerlendirme Puanları”
tespit edilecek ve bu puanlara göre asil ve yedek listeler belirlenecektir.

KAYIT İŞLEMLERİ HARP OKULU VE ASTSUBAY MYO'LARDA DEĞİŞECEK

Harp Okulu Asil ve Yedek Adayların Kayıt İşlemleri asil adaylar için 13 Ağustos - 15 Ağustos 2018 olurken yedek adaylar için ise 16 Ağustos - 07 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Asb. MYO Asil ve Yedek Adayların Kayıt İşlemleri ise asillerde 27-29 Ağustos 2018, yedeklerde ise 31 Ağustos - 14 Eylül 2018 tarihleri arasında tamamlanacak. 

Asil ve yedek listeler www.msb.gov.tr adresinde ilan edilecek, ayrıca posta yolu ile bir duyuru yapılmayacak, belge gönderilmeyecektir.
Sınavlarda başarılı olan adaylardan okullara alınacak kontenjan sayısı kadar aday yerleştirmesi yapılacaktır. Kontenjana giremeyen adaylar yedek
olarak belirlenecek, ihtiyaç halinde çağrı yapılabilecektir.

BAKMADAN GEÇME!