MSÜ Sınavı sona erdi

Güncelleme Tarihi:

MSÜ Sınavı sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2023 10:13

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023-MSÜ) sona erdi. Sınav, 2 Nisan’da 77 ilde, 98 sınav merkezinde uygulandı.

Haberin Devamı

Saat 10.15’te başlayan sınav, 165 dakika sürdü. Saat 13.00 itibarıyla tüm sınav merkezlerinde sona eren sınavda adaylar Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri alanındaki testlerden 120 soru soruldu. Adaylar sınav sonuçlarını 27 Nisan’da T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

4 İLÇEDE İLK KEZ UYGULANDI
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Ersoy, 2023-MSÜ’ye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada sınava 610 bin 419 adayın başvurduğunu belirtti. Açıklamada, oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda bu sene Antalya’nın Alanya, Balıkesir’in Bandırma, Mersin’in Tarsus ve Kocaeli’nin Gebze ilçelerinde ilk kez MSÜ Sınavı'nın uygulanacağı da yer aldı.

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI YAYIMLANDI
2023-MSÜ’ye ait temel soru kitapçığı ve cevap anahtarının yüzde 10’u erişime açıldı. Sınava başvuran adaylar temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle ulaşabilecek. Temel soru kitapçığı görüntüleme süreci 12 Nisan saat 23.59 itibarıyla sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!