Minikler atık saksılara fide dikti

Güncelleme Tarihi:

Minikler atık saksılara fide dikti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 17:24

Minik öğrenciler, tarım dersinde yaptıkları ‘Dönüştürelim Yetiştirelim’ etkinliğiyle biber fidesi dikti ve geri dönüşümüne katkıda bulundu.

Haberin Devamı

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı kreşlerde eğitim gören 6 yaş grubu öğrenciler, tarım dersinde gerçekleştirdikleri ‘Dönüştürelim Yetiştirelim’ etkinliğiyle hem geri dönüşüme katkıda bulunmayı hem de fide dikmeyi öğrendi. Etkinliğe sınıf öğretmenleri, öğrenciler ve Tarım Dersi Öğretmeni Deniz Öztürk katıldı. Minikler önce Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden alınan ve atık durumda olan saksıları boyadı. Atık durumdaki saksıları, el emekleriyle rengarenk ve yepyeni bir hale getiren öğrenciler daha sonra bu saksılara biber fideleri ekti.

Öztürk; miniklere, ektikleri fidelerin bakım ve sulamasını düzenli yaparlarsa kısa zaman sonra bu fidelerin tatlı sivri biber vereceğini ve o biberleri yiyebileceklerini anlattı. Yiyebilecekleri bir sebzenin fidesini ekmenin ve ona can suyu vermenin heyecanını yaşayan minik öğrenciler; öğretmenlerine, eve götürecekleri fidelerini güneş alan bir yere koyup düzenli sulayacaklarına söz verdi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!