Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Teknolojiyi dikkatli kullanmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Teknolojiyi dikkatli kullanmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2018 12:15

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Microsoft Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, teknolojiyi bir bıçağa benzeterek, “Bıçağı iyi ya da kötü şekilde kullanabilirsiniz. Teknoloji için de durum böyle” dedi.

Haberin Devamı

Microsoft Türkiye bu yıl dördüncü Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ni düzenliyor. Zirveye şirketin önde gelen isimlerinin yanı sıra bu alanda birçok uzman da katılıyor. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, teknolojiyi bir bıçağa benzetti. Onun da bıçak gibi iyi ve kötü amaçlarla kullanılabildiğini vurgulayan Bakan Selçuk, şöyle konuştu:
“Teknoloji konusunda bıçağın iki ayrı kullanımı söz konusu. Bunu iyi ya da kötü kullanabilirsiniz. Bugün teknolojiyle dünyanın gitmek istediği yere gitmek istemiyorum. Eğer teknolojiyle obezite ve silah üretimi artıyorsa ben orada olmak istemiyorum. MEB’te teknolojiyi ayrı bir kategori olarak görmüyoruz. Onun suya sızan şeker gibi öğretmen ve öğrenciler tarafından araçsal bir bakış açısıyla kullanılması lazım. Meselenin özüne intikal etmiş, günlük hayatın sıradan parçası olarak görülmeli.”

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ARTMALI
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu da gençlerin yüzde 65’inin 2030’da şu an bilinmeyen işlerde çalışacağını hatırlattı. Türkiye’nin ezberci eğitimden kurtulması gerektiğini belirten Kansu, “Eğitim boş bir kalıbı doldurmak, ezber değil. Ezbere odaklı bir eğitim anlayışı var. Derslerde anlatılanları çocuklarımıza ezberletiyoruz ama bugünkü iş dünyasında bunun hiçbir karşılığı yok. İnovatif toplum istiyorsak, teknoloji okuryazarlığını arttırmalıyız. 2030’da gençlerin yüzde 65’i bugün ismini bilmediğimiz işlerde çalışacak. 2022’de Türkiye’de 30 bin yeni iş alanı bulut iletişimle ilgili olacak. Bakanlığın 2023 hedeflerini önümüze koyduk. El birliğiyle bu yöne doğru ilerliyoruz. 25 yıldır bu topraklarda eğitim başta olmak üzere birçok alanda çalışıyoruz. 2018’de 40 ilde 53 bin çocuğumuza kodlama eğitimi verdik. Bu emeklerimizden gurur duyuyoruz. Sizlerin desteği bizim için çok önemli. Türkiye’yi dijital çağa hazırlamak için çalışamaya devam edeceğiz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!