‘Merak’ları kitap olacak

Güncelleme Tarihi:

‘Merak’ları kitap olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2019 17:29

'16. Eğitimde İyi Örnek Konferansı', bu yıl 'Merak Edenler' temasıyla gerçekleşecek. Kampanya için ilk günden150 merakla ilgili atasözü sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Bu atasözleri konferanstan sonra kitap haline getirilecek.

Haberin Devamı

'Merak Edenler' temasıyla '16. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı' başlıyor. Kampanya; Türkiye’nin tüm merak edenlerini 'Merak Atasözleri' kitapçığı için bir araya getirecek. 'Eğitim Reformu Girişimi' (ERG) tarafından, Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesi’nin desteğiyle düzenlenen konferans bu yıl 13 Nisan'da gerçekleşecek. Konferans, Türkiye’de mekân ve koşullar ne olursa olsun, öğretmenlerin yaratıcılığıyla ortaya çıkan iyi örnekleri bir araya getirecek. Uygulamalarıyla çocukların dünyasını değiştiren öğretmenler için de fikirlerini söyleyebilecekleri bir alan olacak.

MERAKIN ÖNEMİ GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK
Kampanyayla, gelecek nesillere 'merak etmenin' önemini anlatan bir miras hazırlanması amaçlanıyor. “Toplumda merak duygusunu uyandıran nesil biz olabiliriz” çağrısıyla, hayatında meraka yer veren kişiler, www.merakedenler.org üzerinden ve sosyal medya kanallarından #MerakEdenler etiketini kullanarak kendi atasözünü yazıyor. Kampanya sonunda, uzmanlardan oluşan bir komite tarafından seçilen atasözleri kitaplaştırılacak. Oluşturulacak kitap, 13 Nisan’daki konferansta katılımcılarla buluşacak. Kampanyanın ilk gününde, sosyal medyada150 atasözü paylaşıldı.

BAKMADAN GEÇME!