MEB’den yurtdışına öğretim üyesi

Güncelleme Tarihi:

MEB’den yurtdışına öğretim üyesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 17:43

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),yurtdışına öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve okutman gönderme kararı aldı. Böylece Türk kültürünün yurt dışında tanıtılması, yayılması, ve korunması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Yurtdışına gönderilecek öğretim üyeleri ve okutmanların seçilmesi için 26 Şubat 2024 tarihinde sınav yapılacak. Sınav başvuruları ise 18-31 Aralık tarihleri arasında alınacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada “Bu adımların amacı, yurt dışında Türk kültürünün yaşatılması ve Türk dilinin öğretilmesine katkıda bulunulması. Bu çerçevede seçilecek öğretim üyeleri ve görevliler, yurt dışındaki vatandaşlarımız ve soydaşlarımız ile kültürel bağların güçlendirilmesi için önemli bir rol üstlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu adımı, Türk kültürünün uluslararası düzeyde tanıtılmasını ve kültürel bağların korunarak güçlendirilmesini amaçlanıyor. Yapılacak sınavla seçilecek öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve okutmanlar, bu hedeflere ulaşmak için yurtdışındaki üniversiteler ve Türk merkezlerinde görevlendirilecekler” denildi.

BAKMADAN GEÇME!