MEB’den norm kadro güncellemesi

Güncelleme Tarihi:

MEB’den norm kadro güncellemesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 12:28

Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı Yusuf Tekin, resmi twitter hesabından norm güncellemeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tekin, bu konuyla ile ilgili sürecin yeniden başlatıldığını söyledi. Güncellemeler 16 Mayıs’a kadar sürecek.

Haberin Devamı

Müsteşar Yusuf Tekin’in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Değerli arkadaşlar yoğun talebiniz üzerine bugün itibariyle ‘norm güncellenmesi’ konusunda süreci yeniden başlattık. 16 Mayıs’a kadar sürecek. Bu kez farklı bir uygulama olacak, okul idareleri hazırlıklarını bitirdikten sonra iki gün de okuldaki öğretmenlerimiz için itiraz ve düzeltme talebi için süre öngördük. Bu işlem tamamlandıktan sonra il içi, iller arası ve özre bağlı yer değiştirme süreci başlayacak.”

Bakanlık yazı gönderdi

Öte yandan Mili Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü de valiliklere bir yazı gönderdi. Bakanlığın internet sitesinde de yer alan norm güncellemeleriyle ilgili yazıda yönetmeliklere değinilerek “Makam Onayı ile eğitim kurumlarının sistemdeki mevcut norm kadro kriterlerinde oluşan değişikliklerin güncellenmesinin 20 Nisan-16 Mayıs  tarihleri arasında yapılması planlanmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer aldı:

“MEBBİS veri tabanındaki norm kadro modülü eğitim kurumu müdürlüklerince işlem yapılmak üzere 20 Nisan 2016 tarihinde ilin MEBBİS yöneticilerine yetki verilerek açılacak. Eğitim kurumu yöneticilerinin norm kadro modülüne girecekleri alanlar bazındaki ders yükleri, şube sayıları vb. bilgileri eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlere duyurmaları, norm kadro güncellemesinde veri girişlerinin tam ve doğru olarak girilmesi, yanlış ve eksik veri girişlerinden oluşacak mağduriyetlerde sorumluluğun işlem yapan birimlere ait olduğunun bilinmesi, norm kadro güncelleme işlemleri sonrasında ilgili (a) Yönetmeliğin 26’ncı maddesinin 2’nci fıkrasında belirtilen şartları taşımayan eğitim kurumlarına ait norm kadro değişiklik taleplerinin Bakanlığımıza gönderilmemesi, norm kadro güncellemesi yapılacağından, eğitim kurumu müdürlüklerince güncelleme yapılmak üzere Bakanlığımıza gönderilen taleplerden çeşitli sebeplerle işlemi yapılamayanların eğitim kurumu müdürlüğünce sisteme işlenmesi gerekiyor.”

MEB’den norm kadro güncellemesi

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!