MEB’de yeni Bakan Yardımcıları

Güncelleme Tarihi:

MEB’de yeni Bakan Yardımcıları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2023 09:06

Yeni kabinenin belli olmasının ardından, 22 Haziran tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan kararnameye göre Bakan Yardımcıları da belli oldu. Millî Eğitim Bakanlığına, Celile Ceren Ökten, Kemal Şamlıoğlu, Ömer Faruk Yelkenci ve Nazif Yılmaz Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Haberin Devamı

Resmî Gazete'de yayımlanan kararnameye göre Sadri Şensoy ve Osman Sezgin görevden alınmış yerine yeni isimler atanmış oldu. Son atama kararıyla Nazif Yılmaz yeniden atanıp görevine devam edecekken bir önceki dönem 3 olan Bakan Yardımcısı sayısı da 4’e çıktı. Göreve başlayacak olanlar arasında eski İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin de olması dikkat çekti.

MEB’de yeni Bakan Yardımcıları

CELİLE CEREN ÖKTEN

Doç. Dr. Celile Eren Ökten, Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünde Doçent Dr. olarak görev yaparak çok sayıda ders verdi. Doç. Dr. Celile Eren Ökten, İsviçre Bern'de Eğitim Müşavirliği görevi yürütmüş bir bilim insanı ve Türkolog.

Haberin Devamı

MEB’de yeni Bakan Yardımcıları

 KEMAL ŞAMLIOĞLU

Kemal Şamlıoğlu, 1978 yılında Rize’nin Ardeşen ilçesinde dünyaya geldi. Lisans eğitimi Türk Dili ve Edebiyatı, Yüksek Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi, Doktora Yeni Türk Edebiyatı üzerine tamamladı. 1999 yılında meslek hayatına başlayan Şamlıoğlu kamuda ve özel sektörde eğitimci olarak görev yaptı. Özel sektörde genel müdür pozisyonunda eğitim alanının yanı sıra; insan kaynakları, işletme ve bütçe yönetimi üzerine çalışmalar yürüttü. Milli Eğitim Bakanlığı’nda Daire Başkanı görevi ile Genel Müdür olarak görev yaptı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde Genel Sekreter pozisyonunda bulundu.

MEB’de yeni Bakan Yardımcıları

 NAZİF YILMAZ

1971 yılında Kayseri-Develi ilçesinde doğdu. 1988 yılında Develi İmam Hatip Lisesinden, 1993 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında hafızlık yaparak Arapça ve Temel İslam Bilimlerinde ilave eğitimler aldı. 1998 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalında yüksek lisans eğitimini, 2021 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Din Eğitimi Ana Bilim Dalında doktora eğitimini tamamladı.

Haberin Devamı

1995-2010 yılları arasında İstanbul'da farklı okullarda öğretmenlik yaptı. 2009 yılında Millî Eğitim Bakanlığı kitap yazım komisyonunda bulundu.2009-2010 öğretim yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde misafir okutman olarak Arapça dersleri verdi. 2012-2014 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünde Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2014 - 2022 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü vazifesini yürüten Yılmaz Din öğretimi ve imam hatip okullarıyla ilgili farklı program ve projelerin başlatılmasına öncülük etti.

7 Ocak 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanan Yılmaz, yeniden atandı.

Haberin Devamı

MEB’de yeni Bakan Yardımcıları

 ÖMER FARUK YELKENCİ

1969 yılında Rize Çayeli'nde doğan Ömer Faruk Yelkenci, tüm eğitim hayatını İstanbul'da tamamladı. 1986 yılında Haydarpaşa Lisesi'ni, 1992 yılında da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Ömer Faruk YELKENCİ, meslek hayatına özel bir öğretim kurumunda başladı. Daha sonra MEB bünyesine öğretmen olarak atandı. Dört yıl öğretmenlik yaptıktan sonra özel sektöre dönen Yelkenci, bir özel okul zincirinde sırasıyla; okul müdürlüğü, genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlük görevlerinde bulundu. 2014’te tekrar Millî Eğitim Bakanlığı bünyesine geçen Yelkenci, Bakanlık’ta 2014-2016 yılları arasında Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü, 2016-2018 yılları arasında İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü olarak görev yaptı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde 2018-2022 yılları arasında Rektör Danışmanı olarak görev aldı.  Yıldız Teknik Üniversitesi’nde lisans düzeyinde eğitim felsefesi dersleri de veren Yelkenci, tekrar özel sektöre dönerek bir özel okul zincirinde genel müdür olarak çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!