MEB ve MSB arasında eğitim iş birliği

Güncelleme Tarihi:

MEB ve MSB arasında eğitim iş birliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2023 19:06

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek, çalışanları belgelendirmek ve belirlenen okullardan mezun olan öğrencilerin istihdamını sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Millî Savunma Bakanlığı (MSB) arasında mesleki eğitim iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokole göre; iş birliğinde belirlenecek eğitim kurumlarında veya Millî Savunma Bakanlığının tahsis edeceği tesislerde açılacak olan okullarda,  savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve istihdamının desteklemesine yönelik eğitim verilecek. Ayrıca öğrencilere iş yerlerinde atölye ve laboratuvar eğitimi ile işletmede meslekî eğitim ve staj imkânı sağlanacak. Belirlenen kritereler doğrultusunda öğrencilere burs verilmesi gibi olanaklar sunulacak.

MESLEK LİSELERİNDE CİDDİ DÜZENLEMELER YAPTIK
MEB Başöğretmen Salonu’nda gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin şunları söyledi; “Son 12-13 yılda meslek liseleriyle ilgili çok ciddi bir farkındalık oluşturmaya çaba sarf ediyoruz. Bilhassa 2014 yılından itibaren meslek liselerinin sektörün ihtiyaçları ve yeni iş alanları doğrultusunda geliştirilmeye çabalıyoruz. Bu kapsamda meslek liseleriyle ilgili çok ciddi düzenlemeler yaptık. Bunu yaparken de iki amacımız var. Bunlardan bir tanesi yetiştirdiğimiz öğrencilerin yalnızca teorik eğitimde kalmaması, pratikte de iç içe olması ve bu vesileyle de ihtiyaç duyulan iş gücünün oluşturulması. İkinci önceliğimiz de meslek lisesini tercih etmeyen öğrencilerimize de meslek liselerini cazip hale getirmeye çalışmak. Bu kapsamda iş yerinde eğitim almak isteyen öğrencilere asgari ücretin üçte biri ve yüzde ellisi oranında destekler vermeyi yasalaştırdık, tematik meslek liseleri kurduk. Bu iş birliği de aslında bu iki motivasyon unsurumuzun bir parçası.”

Haberin Devamı

BU LİSELER KURUMLARIMIZA HİZMET EDECEK
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Millî Savunma Bakanlığı olarak bu liselerin bizim kurumlarımıza hizmet edecek şekilde açılması amacıyla bu protokolü imzaladık. Ben inanıyorum ki bizim ihtiyacımız olan profesyonellerle bu hizmetleri yürütebilmemiz için, bu meslek liselerinin bize ciddi katkısı olacak. Biz de en üst düzeyde eğitim verilmesi ve onların ufuklarının her konuda açılması adına elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz.”

BAKMADAN GEÇME!