MEB LGS nisan ayı örnek soruları yayında! LGS 2020 ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

MEB LGS nisan ayı örnek soruları yayında LGS 2020 ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2020 14:41

MEB, LGS nisan ayı örnek soruları yayınladı. Koronavirüs önlemleri kapsamında uzaktan eğitime geçilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamındaki merkezi sınavın sadece birinci dönem müfredatı ve kazanımlarını kapsayacağını duyurdu. Peki LGS 2020 ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

LGS örnek soruları her ay yayınlanıyor. Sınava girecek olan öğrenciler bu sorulara bakarak alıştırmalar yapıyorlar. LGS kapsamındaki merkezi sınav birinci dönem müfredatı ve kazanımlarını kapsayacak. 7 Haziran’da yapılacak olan LGS iki oturum halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Türkiye saatiyle birinci oturum saat 09.30'da ve ikinci oturum saat 11.30'da başlayacak.

LGS NİSAN AYI ÖRNEK SORULARI YAYINDA

LGS kapsamındaki merkezi sınavın sadece birinci dönem müfredatı ve kazanımlarını kapsayacağını açıklayan MEB, bu kapsamda hazırlanan ikinci soru kitapçığını //odsgm.meb.gov.tr ve meb.gov.tr adresinden erişime açtı.

LGS NİSAN AYI ÖRNEK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS 2020 yılında 7 Haziran’da yapılacak.

Haberin Devamı

Sınav, iki oturum halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Türkiye saatiyle birinci oturum saat 09.30'da ve ikinci oturum saat 11.30'da başlayacak.

2020 LGS'de sınav, oturumlar, sınav süreleri ve soru sayısı ve ders dağılımlarında bir değişiklik yapılmadı.

MEB LGS nisan ayı örnek soruları yayında LGS 2020 ne zaman yapılacak

Tek değişiklik soruların sorulacağı müfredat ve kazanımlar kısmında oldu. Bu kapsamda sınav, 2019-2020 öğretim yılında 8'inci sınıfın birinci döneminde uygulanan öğretim programları esas alınarak yapılacak.

Birinci oturumda 8'inci sınıf Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil, ikinci oturumda da matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecek.

Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunacak.

LGS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 7 Haziran'da yapılacak merkezi sınav için başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

Haberin Devamı

2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzu, Bakanlığın "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

MEB LGS nisan ayı örnek soruları yayında LGS 2020 ne zaman yapılacak

Kılavuzda listesi ve kontenjanları verilen merkezi sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınavla ilgili usul ve esaslar yer aldı.

Buna göre, LGS kapsamında 7 Haziran'da yapılacak merkezi sınav başvuruları, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler hariç tüm 8'inci sınıf öğrencileri için Bakanlık tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!