Mağdur birinciye KDK müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Mağdur birinciye KDK müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 01:35

KAMU Denetçiliği Kurumu (KDK), okul birinciliği e-Okul’a girilmediği için üniversiteye yerleşemeyen adayın şikâyetini haklı buldu.

Haberin Devamı

Öğrenci, 2017’de liseden birincilikle mezun olduğu için üniversite tercihini okul birincisi kontenjanı bulunan bölümlerden yaptı. Ancak tercih sonuçları açıklandığında hiçbir bölüme yerleşemedi. Şikâyeti inceleyen KDK, okul birinciliği bilgisi e-Okul sistemine girilmediği için adayın hiçbir üniversiteye yerleşemediğini belirledi. Yazışmalar ve görüşmeler sonunda, mağdur adayın başvurusunu haklı buldu. KDK, başvuranın hak kaybına uğramaması için ÖSYM’ye, 2018 YKS’de mağdur öğrenciyi kapsayacak şekilde okul birincisi kontenjanının kullanılmasını önerdi. Ayrıca MEB’e ve ÖSYM’ye özetle şu tavsiyede bulundu:

HATAYA MAHAL VERİLMEMELİ

“Adayların üniversite yerleştirmesinde hak kaybının önüne geçmek için eğitim ve okul birinciliği bilgisinin e-Okul sistemine veri girişinin süresinde ve bir hataya mahal vermeyecek şekilde titizlikle yapılması hususunda MEB’e tavsiyede bulunulmasına karar verildi. Aday İşlemleri Sistemi’nde adayların onayına sunulan sayfada okul birinciliği bilgisinin ayrı kısımda gösterilmesinin sağlanmasında ÖSYM’ye tavsiyede bulunulmasına, tesis edilecek işlemin 30 gün içinde kurumumuza bildirilmesinin zorunlu olduğuna karar verildi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!