2017 LYS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu! İşte ÖSYM tarafından belirlenen o tarih

Güncelleme Tarihi:

2017 LYS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu İşte ÖSYM tarafından belirlenen o tarih
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 18:44

2017 LYS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı milyonlarca öğrenci tarafından dört gözle beklenen konular arasında yer alıyordu. ÖSYM LYS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrencilere duyurdu. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen LYS oturumlarının ardından adaylar sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe kilitlenmişlerdi. 1 milyon 72 bin 396 adayın başvurduğu Lisans Yerleştirme Sınavları’nın iki oturumu, LYS-4 (Sosyal Bilimler) ve LYS-1 (Matematik) sona erdi. Peki, 2017 LYS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu! İşte, ÖSYM tarafından belirlenen o tarih.

Haberin Devamı

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, üniversite eğitimi görmek için sınava katılım sağlayan adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. Lisans Yerleştirme Sınavı'nın ilk etabının tamamlanmasıyla birlikte LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt aramaya başlayan öğrenciler internet üzerinden sorgulamalarına başladı. Peki, LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla ilgili detaylar

Bir milyon öğrencinin iyi bir üniversiteye gitmek için aylardır emek verdiği üniversite maratonunun iki sınavı geride kaldı. Adayların önünde şimdi üç oturum daha var. LYS-2 (Fen Bilimleri), LYS-5 (Yabancı dil) ve LYS-3 (Edebiyat-coğrafya) 17-18 Haziran’da yapılacak. 

1 milyon 72 bin 396 adayın başvurduğu Lisans Yerleştirme Sınavları’nın iki oturumu, LYS-4 (Sosyal Bilimler) ve LYS-1 (Matematik) sona erdi. Adayların önünde üç oturum daha var. Fen bilimleriyle ilgili LYS-2, 17 Haziran Cumartesi yapılacak. Sınav 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecek. Yine aynı gün olacak LYS-5 (Yabancı dil), 14.30'da başlayacak. 80 sorunun yer alacağı LYS-5, Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinden hazırlanan sorulardan oluşacak. LYS-3 (Edebiyat-coğrafya) de 18 Haziran Pazar günü uygulanacak. Sınav, 10.00'da başlayacak ve tek oturumda yapılacak. 120 dakika sürecek LYS-3'te, Türk Dili ve Edebiyatı testi ile coğrafya-1 testi yer alacak. 

Haberin Devamı

SONUÇLAR TEMMUZ’DA AÇIKLANACAK

LYS’lerde beş oturum tamamlandıktan sonra adaylar heyecanla sonuçlarını beklemeye başlayacak. LYS sonuçları 11 Temmuz’da açıklanacak. ÖSYM’nin yayınlayacağı tercih kılavuzundan sonra adaylar tercihlerini yapmaya başlayacak.

BAKMADAN GEÇME!