Liseliler 'Fizik Olimpiyatları'ndan madalyalarla döndü

Güncelleme Tarihi:

Liseliler Fizik Olimpiyatlarından madalyalarla döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2018 16:33

21-27 Temmuz'da Portekiz Lizbon'da düzenlenen 'Uluslararası Fizik Olimpiyatları'nda (Ipho) lise öğrencileri madalya kazandı. 12'nci sınıf öğrencisi Cem Arda Tepe altın, Artun Bayer gümüş, 11'inci sınıf öğrencisi Alkın Kaz gümüş, 10'inci sınıf öğrencisi Yunus Emre Parmaksız gümüş madalya ile Türkiye'ye döndü.

Haberin Devamı

 

Üç lise öğrencisi, 'Uluslararası Fizik Olimpiyatları'nda üç madalya kazandı. Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi bu yıl Vietnamda gerçekleşen Asya Fizik Olimpiyatlarında ülkemizi temsil eden sekiz kişilik milli takıma beş öğrenci; Rusyadaki Avrupa Fizik Olimpiyatlarında ve Portekizdeki Uluslararası Fizik Olimpiyatlarında temsil edecek beş kişilik milli takımımıza dört öğrenci gönderdi. 

2006'dan beri olimpiyat çalışmalarını fizik dalında Prof. Recep Dimitrov önderliğinde sürdüren Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri ulusal ve uluslararası alanda birçok başarı elde ediyor. Uluslararası alandaki fizik olimpiyatlarında ülkemize toplamda üç altın, 14 gümüş, 11 bronz madalya kazandıran Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri; MIT, Stanford, Brown, UPenn gibi dünyanın en iyi üniversitelerine tam burslu olarak kabul alarak eğitimlerini devam ettiriyor ve kariyerlerine Oracle, Microsoft ve NVIDIA gibi şirketlerde başlıyorlar.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE BİLİM OLİMPİYATLARI SÜRECİ
Yarım yüzyılı aşkın süredir dünya çapında düzenlenen bilim olimpiyatları etkinlikleri her yıl ülkelerin en parlak zihinlerini bir araya getiriyor. Ülkemizde bulunan yaklaşık 12 bin liseden uzun eleme süreçlerinde seçilen toplam beş öğrenci de Türkiyeyi temsilen her yıl yurtdışında farklı ülkelerde düzenlenen yarışmalarda bayrağımızı temsil ediyor.

Bir hafta süren bu etkinlikler çerçevesinde düzenlenen sınavlarda öğrenciler, alanlarındaki önemli gelişmeleri incelerken aynı zamanda tıpkı kendileri gibi dünyanın dört bir yanından gelen genç bilim insanları ile tanışma, kültürel ve bilimsel etkileşimlerde bulunma fırsatına erişiyorlar. Geleceğin teknolojisine yön vermek isteyen ülkeler, bu öğrencilere üniversitelere sınavsız geçiş hakkı ve üniversite hayatı boyunca verilen karşılıksız burslar gibi avantajlar sağlıyor.

Türkiyede olimpiyatlar TÜBİTAK tarafından her yıl dört aşamalı olarak düzenleniyor. Ülke genelinde düzenlenen Birinci Aşama sınavında başarılı olan 50 öğrenci TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları Yaz Kampına davet ediliyor ve bu kampta, alanında uzman akademisyenler tarafından anlatılan dersleri dinleme şansı elde ediyor. Bu kampın ardından aralık ayında gerçekleştirilen İkinci Aşama sınavında her dalda öğrenciler madalyalar, burs ve ek puan ile ödüllendiriliyor. Sonrasında gerçekleşen Kış Kampı, 3 ve 4'üncü aşama sınavlarıyla her branşta uluslararası yarışmalarda ülkeyi temsil edecek 4-6 kişilik milli takımlar oluşturuluyor.

Haberin Devamı

İLK MEZUNLAR GOOGLE, AMAZON GİBİ ŞİRKETLERDE KARİYERLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
STEM eğitiminin uygulandığı Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri, 2006'da açılan ilk kampüsünün ardından Türkiye genelinde açılan yeni kampüslerle 2018-2019 eğitim öğretim yılına 14 kampüsle başlıyor. Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri, Bahçeşehir Koleji ve Bahçeşehir Üniversitesi iş birliğiyle bu okul için özel olarak hazırlanan ve MEB tarafından onaylanan müfredatıyla 2006 yılından bu yana Türkiyede fen ve teknoloji eğitimine yeni bir bakış açısı getiriyor. Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri mezunları M.I.T., Stanford, Yale gibi dünyanın saygın üniversitelerinden burslu kabul alıyor; kariyerlerine Google, Amazon gibi dünya devi firmalarda başlıyor.

BAKMADAN GEÇME!