KPSS sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

KPSS sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2023 10:07

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) sonuçları açıklandı.

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından 23 Temmuz’da düzenlenen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ile 29 Temmuz’da uygulanan Alan Bilgisi ve 6 Ağustos’da gerçekleştirilen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testlerine ait değerlendirme süreci tamamlandı. Sonuçların açıklandığını sosyal medya hesabından duyuran ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklaması şöyle:

“KPSS sonuçları açıklandı. Ülkemize ve adaylarımıza hayırlı olsun. 7 oturumda gerçekleştirdiğimiz KPSS uygulamasına 1 milyon 799 bin 485 aday katıldı. 2 bin 295 engelli aday için uygun koşullar sağlanarak sınava katılımları sağlandı. Kişi bazında sınava katılım 792 bin 229 olurken, engelli adaylarda sayı bin 19 olarak gerçekleşti. Genel Yetenek-Genel Kültür oturumunda 120 soru, Eğitim Bilimleri oturumunda 80 soru, Alan Bilgisi oturumlarında 360 soru, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testlerinde bin 350 soru olmak üzere KPSS’de toplam bin 910 soru kullanıldı.”

Haberin Devamı

CEVAP DEĞİŞİKLİĞİ VE İPTAL EDİLEN SORULARLA DEĞERLENDİRME TAMAMLANDI
ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre; 29 Temmuz’da uygulanan KPSS Alan Bilgisi İktisat Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 34 numaralı sorunun “E” olarak verilen cevabının “D” olarak, 6 Ağustos’ta düzenlenen KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Beden Eğitimi Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 72 numaralı sorunun “E” olarak verilen cevabının “B” olarak ve Biyoloji Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 14 numaralı sorunun “E” olarak verilen cevabının “A” olarak değiştirilmesiyle sonuçlar açıklandı. Diğer yandan KPSS ÖABT’deki Türk Dili ve Edebiyatı Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 7 numaralı sorunun ise iptal edilmesine karar verilerek değerlendirme süreci tamamlandı.

CEVAP KAĞITLARI VE ADAY CEVAPLARI ERİŞİME AÇILDI
KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi testlerine ait adayların cevap kağıtları ve kağıtlarda yaptıkları işaretlemeler ile soruların cevapları ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 10 gün süreyle erişime açıldı. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp ilgili sınavı ve ‘Cevap Kâğıdı Görüntüleme’ ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdının görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen cevapları ve doğru cevaplarını görebiliyor. Ayrıca cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevaba erişebiliyor. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenebiliyor. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayılarıyla birlikte ham puanları da yer alıyor.

Haberin Devamı

SINAV SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!