KPSS iptal edildi

Güncelleme Tarihi:

KPSS iptal edildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2022 13:03

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz’da uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) oturumlarının iptal edildiğini söyledi. Ersoy, “6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022’de yapılması planlanan KPSS oturumlarının da ertelendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

4 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz’da düzenlenen KPSS’ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Ersoy, açıklamasında, iptal edilen ve ertelenen sınavlarla ilgili yeni KPSS takviminin 17 Eylül’de başlayacağını duyurarak sınavı iptal edilen adaylardan ilave bir ücret alınmayacağını da belirtti. Prof. Ersoy iptal edilen ve ertelenen KPSS ve yeni sınav takvimiyle ilgili açıklamaları şöyle:

ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR
“ÖSYM her yıl yükseköğretim kurumları sınavı başta olmak üzere yaklaşık 50 farklı sınavda ortalama 10 milyon adayımıza hizmet veriyor. Bu çerçevede pek çok kamu kurumunun personel ihtiyacını en adil şartlarda temini ve yerleştirilmesi konusundaki çalışmalar da yine ÖSYM tarafından titizlikle yürütülüyor. Kendi alanında dünyanın en kapsamlı hizmetini veren ve en saygın kurumu olan ÖSYM'nin her türlü tartışmanın dışında tutulması devlet vatandaş ilişkilerinin sağlıklı yürütülmesi bakımından hayati öneme sahip.

Haberin Devamı

GEREKEN İŞLEMLER TESİS EDİLDİ
Böylesine kritik bir kurumun saldırıların hedefinde olmaması elbette mümkün değil. Nitekim geçmişten beri bu güzide kurumumuz çeşitli iddialara tartışmaların odağına yerleştirilmeye çalışıldı. Bugüne kadar ÖSYM'nin görev alanıyla ilgili iddialarının tamamı idari ve adli olarak soruşturuldu, sorunlar hakkında gereken işlemler tesis edildi. Bilindiği gibi 31 Temmuz 2022 Pazar günü yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın Genel Yetenek- Genel kültür oturumlarının ardından da böyle bir durumla karşılaşıldı.

BU TABLONUN KABULÜ MÜMKÜN DEĞİL
İlk inceleme sonuçlarına göre bu sınavda adaylara yöneltilen sorulardan bazılarının bir yayınevinin soru kitapçığında yer aldığı tespit edildi. Her şeyden önce böyle bir tablonun hem kurumumuzun çalışma ilkeleri hem hukuk hem de kamuoyu vicdanı bakımından kabulü asla mümkün değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı hemen harekete geçerek tartışmaya konu sınavla ilgili inceleme başlattı. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da hemen konuyla ilgili bir soruşturma açtı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Denetleme Kurulu da ön inceleme için harekete geçti.

Haberin Devamı

ADAYLARDAN ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK
Yapılan kapsamlı değerlendirmelerin ardından hem 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumları iptal edilmiş hem de 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos 2022 tarihinde yapılması planlanan oturumlar ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede siz değerli kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS sınav takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir. Amacımız tüm adaylara gönül huzuruyla katılacakları ve sonucunun adaletinden emin olacakları bir sınav ortamı oluşturmaktır.

ÖZÜR DİLERİZ
Ortaya çıkan eksiklikleri ve aksaklıkları açık yüreklilikle, kamuoyuyla paylaşmak ve gereken tedbirleri etkin şekilde almak suretiyle ÖSYM'nin milletimizin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren, bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!