KPSS sınav giriş ücreti ne kadar? 2017 KPSS başvurusu nasıl yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

KPSS sınav giriş ücreti ne kadar 2017 KPSS başvurusu nasıl yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 10:22

KPSS giriş ücreti konusunda yaşanacak gelişmeleri yakından takip eden adaylar, bir yandan da 'KPSS başvurusu nasıl yapılır?' sorusuna yanıt arıyor. 2017 KPSS başvurusu ile devlet memurluğu için ilk adımı atmış sayılacak olan adaylar, 21 Mayıs tarihinde ilki yapılacak olan sınav için hazırlıklarına devam edecek. Peki, başvuru işlemleri ne zamana kadar açık olacak? Ücret ödemesi hangi bankalara yapılacak? İşte, detaylı bilgiler

Haberin Devamı

KPSS sınav ücretlerinin ne kadar olacağı binlerce memur adayı tarafından merakla bekleniyor. 2017-KPSS başvuruları için yapılan zamlar sınava girecek adaylar arasında tartışma yarattı. ÖSYM, tepkiler üzerine başvuru ücretlerinin yeniden değerlendirmeye alınacağını duyurdu. Güncel ücretlere göre, Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri için 60 TL ödeniyor. Peki,  KPSS sınav ücreti değişecek mi? İşte, ÖSYM'nin açıklaması!

KPSS sınav ücretlerinin ne kadar olduğunu öğrenmek isteyen adaylar açıklanan ücretler karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. KPSS sınav ücretlerindeki artış büyük tepkiye neden olurken, ÖSYM'den bugün konu hakkında flaş açıklama geldi.  ÖSYM tarafından, dün 2017 KPSS kılavuzunda kamuoyuna açıklanan test bazlı ücretlendirme konusunun Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirileceği, yeni ücretlerin KPSS Alan Bilgisi sınav başvurularının başlayacağı 27 Mart 2017 tarihinden önce adaylara duyurulacağı bildirildi. 

Haberin Devamı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ücretlerine tepki geldi. 2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Kılavuzu’nda açıklanan sınav ücretleri tartışma yarattı, adaylar açıklanan ücretler için imza kampanyası başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) de bunun üzerine bir duyuru yaparak KPSS ücretlerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı. Yeni ücretler KPSS Alan Bilgisi sınav başvurularının başlayacağı 27 Mart’tan önce adaylara duyurulacak.

KPSS ÜCRETİ DEĞİŞECEK Mİ?

KPSS başvuru ücretleriyle ilgili açıklamada bulunan ÖSYM Başkanlığı, özetle şu ifadeleri kullandı.

“2017 yılına kadar her biri beşer testten oluşan, adaylara kaç teste cevap verdiğine bakılmaksızın aynı kitapçığın verilip aynı süre tanınarak iki oturum şeklinde yapılan KPSS alan bilgisi sınavları bu yönüyle her zaman eleştirilmiş, adaylar ve sınav görevlileri tarafından sürekli şikâyet konusu edilmiştir. 2017 itibarıyla yürürlüğe giren mevzuat değişikliği ile birlikte söz konusu eleştiriler de göz önünde bulundurularak, KPSS alan bilgisi sınavlarında birçok iyileştirme yapıldı. Adayların sadece puanını kullanacakları testlere katılmalarına imkân vermek amacıyla sınav saatleri de, her bir test için farklılaştırıldı. Adaylar ve ilgili kamuoyunca memnuniyetle karşılandığı gözlenen tüm bu iyileştirmelerin, sınavların cumartesi ve pazar günleri dört oturum olarak yapılacak olması nedeniyle ortaya çıkan maliyet artışının sınav ücretlerine yansıtılması sonucu meydana gelen tartışmaların gölgesinde kaldığı; tek teste giren ile beş teste giren adaylara sınav maliyetlerini doğru yansıtmayı amaçlayan bu test bazlı ücretlendirmenin, sanki katıldığı teste bakılmaksızın tüm adayların sınav maliyetlerini kat kat artırdığı biçiminde algılandığı görüldü. 13 Mart’ta 2017 KPSS kılavuzunda kamuoyuna açıklanan tüm bu iyileştirmeler korunarak sadece test bazlı ücretlendirme konusu ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirilecek, yeni ücretler KPSS Alan Bilgisi sınav başvurularının başlayacağı 27 Mart 2017 tarihinden önce adaylara duyurulacak.”

Haberin Devamı

27 BİN KİŞİDEN TEPKİ

Kılavuzun açıklanmasının ardından ücretlere tepki gösterenler adaylar dün Change.org’da ‘KPSS ücretleri düşürülsün’ başlığıyla imza kampanyası başlattı. Kampanyaya 1 günde yaklaşık 27 bin kişi destek verdi. Açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Ailemiz bizi zar zor okutuyor bir de devlete sınav için tonlarca para döküyoruz. Maddi durumu yetersiz olan sınava giremeyecek mi? Artık sınav ücretlerini ödemek için kredi çekmemiz gerekecek galiba. Ücretlerin ödenebilir şekilde olmasını istiyoruz.”

Kampanyaya destek veren bir imzacı, “İş garantisi olmayan bir sınav için, işsiz ve geliri ‘0 (Sıfır) TL’ olan ve tek derdi devlet memuru olmak isteyen biz gençleri sömürmekten vazgeçin” diyerek tepki gösterdi. 

Haberin Devamı

SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

2017-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, ÖABT başvuruları,  13-23 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacak olup ücret ödeme için son gün, 24 Mart 2017 tarihidir.

Genel Yetenek-Genel Kültür : 21 Mayıs 2017, Saat: 10.00, 130 dakika, 60,00 TL 
Eğitim Bilimleri : 21 Mayıs 2017, Saat: 14.30, 100 dakika, 60,00 TL 
Kamu Yönetimi : 27 Mayıs 2017, Saat: 10.00, 50 dakika, 40,00 TL 
Uluslararası İlişkiler : 27 Mayıs 2017, Saat: 11.00, 50 dakika, 40,00 TL 
İşletme : 27 Mayıs 2017, Saat: 14.30, 50 dakika, 40,00 TL 
Muhasebe : 27 Mayıs 2017, Saat: 15.30, 50 dakika, 40,00 TL 
Hukuk : 28 Mayıs 2017, Saat: 10.00, 50 dakika, 40,00 TL 
İktisat : 28 Mayıs 2017, Saat: 11.00, 50 dakika, 40,00 TL 
İstatistik : 28 Mayıs 2017, Saat: 12.00, 60 dakika, 40,00 TL 
Maliye : 28 Mayıs 2017, Saat: 14.30, 50 dakika, 40,00 TL 
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri : 28 Mayıs 2017, Saat: 15.30, 50 dakika, 40,00 TL

Haberin Devamı

ÖABT TARİHİ, SINAV SAATİ, SINAV SÜRESİ VE SINAV ÜCRETİ: 16 Temmuz 2017, Saat: 10.00, 75 dakika, 60,00 TL

(ÖABT’ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 180,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir.) BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 5,00 TL

KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ÖSYM internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek olan KPSS başvurusu, 13-23 Mart tarihleri arasında Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirilebilecek. Adaylar, sınav ücreti yatırma işlemi ile birlikte başvurularını tamamlayacak. ÖSYM, adaylara sınav konusunda bazı uyarılarda bulundu. İşte, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen o duyuru;

Haberin Devamı

"2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, 21 Mayıs 2017, 27 Mayıs 2017 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra uygulanacaktır.  Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 16 Temmuz 2017 tarihinde uygulanacaktır. Adayların tümü, 21 Mayıs 2017 tarihinde sabah oturumuna girmek zorundadır. Adaylar sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar vereceklerdir. 2017-KPSS Lisans Kılavuzunda ayrıntılı bilgiler yer almakta olup sınava başvuracak adayların ilgili kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir."

Başvuru işleminin yapılabilmesi için adayın başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleritarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır. Başvurumerkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yeralacaktır. Adaylar başvuru işlemini gerçekleştirmek için merkezlere aşağıdaki belgelerle birlikte gidecek;

*Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Başvuru Formu 

*Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaport nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Başvuruda adayın kimlik belgesinin aslını yanında bulundurmasıgerekmektedir. 

*ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais) ilk kez kayıt olacak adaylar ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde(ais) kayıtlı olan adaylardan eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olanların diploma veya öğrenimdurumunu gösterir resmî belgelerinin onaylı bir örneği talep edilecektir. 

SİZE EN YAKIN BAŞVURU MERKEZİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin Aday İşlemleriSistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradakiaçıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternetaracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59’da sona erecektir.

ÖSYM, bu yıl sınava dair bazı değişiklikler gerçekleştirdi. Lütfen aşağıda yer alan linkteki başvuru kılavuzunu dikkatlice inceleyiniz.

KPSS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!