Kediler salam yer mi? Sokak kedisi aç bitir ve piliç salamı yiyebilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Kediler salam yer mi Sokak kedisi aç bitir ve piliç salamı yiyebilir mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 23:26

Genellikle tavuk, sığır ve hindi gibi et ürünlerinden elde edilen daha sonra fermente edilen bir çeşit gıda ürünüdür. Salam, insanlar için hızlı bir atıştırmalık ve sandviç için de bir aperatif ya da pizza üzerinde lezzetli bir ürün olsa da kediler için güvenli olup olmadığı hakkında pek çok soru işareti bulunuyor. İnsanların rahatlıkla salam yiyebiliyor olması, kedilerin de güvenle yiyebileceği anlamına geliyor mu? Kediler salam yer mi sizler için derledik.

Haberin Devamı

Pek çok hayvan sever sevimli dostlarına bir kaç parça salam vererek onu mutlu etmek ister. Ama kedilerin salam yiyip yiyemeyeceğine dair bilinen herhangi bir net bir cevap yoktur.

Kediler Salam Yer mi?

Genellikle kedi salam yedikten sonra midesinin bayram edeceğini düşünse bile çoğunlukla yüksek sodyum içeriği ve salam yapımında kullanılmış olan ekstra baharatlar pek çok farklı rahatsızlığa da yol açıyor. Tüm bunların yanında kedinizi ya da sokak kedilerini sosis, salam ve sucuk gibi işlenmiş olan üçüncü sınıf gıdalarla beslemeniz halinde iç parazit artışına neden olabilir. İç parazit genellikle kedilerin iç organlarına yerleşir ve burada beslenen, yaşayan organizmalara verilen genel bir isimdir.

Büyük ihtimalle hemen hemen her insan kedileri mutlu etmek, karnını doyurmak için bu hareketten kesinlikle kaçınmanız gerekir. Kısacası kediler salam yer ama salamlar genellikle tavuk, sığır ve hindi gibi et ürünleri ile yapılır ve salamların içinde yüksek miktarda baharat ve sodyum bulunur. Bu nedenle de kedilerin beslenme diyetine aslında hiç uygun değildir.

Haberin Devamı

Sokak Kedisi Aç Bitir ve Piliç Salamı Yiyebilir mi?

Hemen hemen her kedi, kendine salam uzatıldığı zaman salamı yer. Bu nedenle de salam, kedilerin yerken en mutlu olacağını düşünebileceğiniz bir besindir. Ama salamların kedilerin vücutlarını rahatsız edebileceği bazı etkileri de vardır. Bu nedenle de karınlarını doyurabilmeleri için salam vermek doğru değildir. Sık sık kedilere verilmemesi gereken salam, nadir de olsa kedi dostlarımıza verilebilir.

Düşük sodyum oranı bulunan ve baharatsız olan salamların ara sıra bir atıştırmalık olarak kedilere verilmesi normal karşılanabilir. Yine de kaliteli bir kedi maması ile kedilere ihtiyacı olan besin değerlerini almalarına daha fazla özen gösterilmesi gerekir. Yavru kedilere salam verildiğinde yavru kediler de salam yer. Ama salam yavru kediler için çok zararlıdır. Özellikle de fermente salamlar, kedilerde iç parazit oluşumuna neden olur. Yavru kediler, gelişme ve büyüme döneminde olduklarından dolayı beslenmelerine daha çok dikkat edilmelidir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!