İzmir’e sanat ilkokulu

Güncelleme Tarihi:

İzmir’e sanat ilkokulu
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2024 15:04

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin,  “Mesleki eğitim, sanat ve sportif eğitim ile çocukların küçük yaşlarda tanışmasını istiyoruz. Bu amaçla Ankara’da açtığımız müzik ilkokulun bir benzerini sanat ilkokulu olarak İzmir’de açmak istiyoruz. Yatırım planlarımız arasına aldık“ dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İzmir’de yaptığı basın açıklamasında ildeki yatırımlara ve planlanan işlere değindi. Bakan Tekin şöyle konuştu: “İzmir’de çok sayıda öğretmen arkadaşımızla sohbet ettik. İl milli eğitim değerlendirme toplantısı yaptık. Bütün ilçelere bir genel müdür arkadaşımız gitti. Problemleri tespit ettik ve çözümü için istişare toplantısı yaptık. İzmir ile ilgili yeni yatırım kararları aldık.

ÖĞRETMEN SAYISI İKİ KATINA ÇIKTI
Milli Eğitim Bakanlığı kurulduğu yıllardan itibaren eğitim için çok ciddi yatırımlar ve fedakarlıklar yapıldı. Biz de Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetleri olarak bugüne kadar olanlardan daha fazla derslik, daha fazla öğretmen ataması gibi daha fazlasını yapmak için seferberlik ilan ettik. Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir’de de derslik ve öğretmen sayıları minimum iki katına çıktı. İzmir gibi bir şehirde artan nüfusa göre değişen eğitim ve öğretim ihtiyaçları için güncellemeleri yapmak istedik.

Haberin Devamı

YEREL SEÇİMLERİ ÖNEMSİYORUZ
Yerel seçimler yaklaşıyor ve bu bizi yakından ilgilendiriyor. Gerek öğretmenlerimiz, gerek 20 milyona yaklaşan öğrencilerimiz, gerekse okul inşa ettiğimiz gayrimenkullerimiz için yerel yönetimlerle yakın ilişkiler yürütüyoruz. Onlardan destek aldığımız yerlerde işlerimiz çok rahat yürüyor. Hem bize destek oluyorlar hem de kütüphane spor salonu gibi çalışmalar yapıyorlar. Bazı belediyelerde üzerinde okul inşa edebileceğimiz arazi bulmakta zorlanıyoruz, bazı bölgelerde ruhsatlandırma sorunları yaşıyoruz. Böyle olunca yatırımlar gecikiyor.

İZMİR’E 90 PROJE
Eğitim ve öğretim sorumluluğu sadece MEB’in, öğretmenlerin ya da yöneticilerin üstüne kalabilecek bir yük değil. Aileler, siyasetçiler, mülkiye amirlerinin de desteğini bekliyoruz. Bu anlamda bir sorun yaşamazsak ve yerel yönetimlerin de desteğini alırsak iki yıl içinde tasarladığımız yatırımlarımız var. İzmir için fen lisesi, mesleki ve teknik anadolu lisesi, spor, anaokulu, ilkokul ve pansiyonları kapsayan 90 projemiz mevcut. Bir kısmı devam ediyor, bir kısmı ihale sürecinde, birkaçı da ihalesine çıkılmış imarların çıkarılması bekleniyor.

Haberin Devamı

DERSLİK SAYISI 33 BİNE ULAŞACAK
2024 yatırım programı açısından yeniden yapılması düşünülen ve deprem sonrası güçlendirme kararı alınan okullarımız var. İzmir için 956 dersliğe tekabul eden 23 yeni okul projesini de programımıza aldık. 17 okulumuzda deprem güçlendirme çalışmalarını bu yıl tamamlayacağız. 48 okulu da güçlendirme sürecine alıyoruz. Bu çalışmalar sonucunda İzmir’de mevcut 30 bin derslik 33 binin üstüne çıkmış olacak. Yüzde 10 derslik artışı öngörüyoruz.

İKİ GASTRONOMİ LİSESİ
Diğer yandan biz mesleki teknik eğitim ile sportif ve sanatsal eğitime çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren başlaması için adım attık. Ankara’da müzik ilkokulu projelendirdik. Ortaokulu ve lisesi de olacak. İzmir’de de bu anlamda sanat ilkokulu yapmak istiyoruz. Bunun ortaokul ve lisesini de yapabiliriz diye konuştuk. Lokasyonu belirleyip alt yapısını sağlayacağız. Yatırım planlarımız arasına aldık. Diğer yandan mesleki eğitimde ara eleman sorununu çözmek için çalışıyoruz. İstanbul’da da gastronomi lisesi hayata geçireceğiz. Boğaza nazır bir uygulama restoranı olacak. Bir örneğini de İzmir’de yapacağız.”

BAKMADAN GEÇME!