İzmir’de yerleştirme karmaşası

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de yerleştirme karmaşası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2018 01:00

İzmir’de bazı okullarda öğrencilerin nakil ya da okul adı değişikliği nedeniyle lise yerleştirmesinde mağdur olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Geçen yıl Doktor Cavit Özyeğin, Necmiye Bilgin ile Ergenekon İlk ve Ortaokulu’nun ortaokul kısımları birleştirilerek kapatılan bir kolejin binasında Şehit Erkan Er Ortaokulu adıyla eğitime başladı. Ortaokuldaki 273 8’inci sınıf öğrencisinin 200’den fazlası, mahalli yerleştirmede açıkta kaldığını öğrendi. İddiaya göre, yıllardır kendi okullarında okuyan çocuklar, geçen yıl taşındıkları okula nakil yapmış, yani yalnızca iki dönem eğitim almış gibi göründü. Not ortalaması 90 ve üzeri olan, yerleşemeyen öğrenciler, dün İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesine takdir ve teşekkürlerini atarak tepki gösterdi. Güzelbahçe Doktor Güngör Özbek Ortaokulu’nda da bu yıl mezun olan 101 öğrenciden 21’i başarılı olduğu halde yerleşemedi. Veliler, bazı öğrencilerin sisteme nakil şeklinde geçirildiği için bu hatanın yapıldığını iddia etti. Konak Güzelyalı Ortaokulu’nda da adayların yarısının yerleşemediği öğrenildi.

Haberin Devamı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise, özetle şöyle dedi: “İlimizde öğrenciler sorunsuz yerleşti. FETÖ’den alınan okulla ilgili sistemden kaynaklı bir sorun oluştu. Öğrencileri sistem görmemiş. Bu durumda olan toplamda 300’e yakın öğrenci var. Başka illerde de benzer durum söz konusu. Bu konuda çok hassasız. Bu öğrenciler önceliğimiz. Kimse mağdur olmayacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!