‘İyilik’le yılın rektörü

Güncelleme Tarihi:

‘İyilik’le yılın rektörü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2023 07:00

6 Şubat depreminin ardından hayata geçirilen ‘Çocuk İyilik Merkezi’yle uzuvlarını kaybeden çok sayıda çocuğun rehabilite edilip protezlerine kavuşmasını sağlayan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, 6. Uluslararası Dünya Kadınlar Kongresi’nde ‘Yılın Kadın Rektörü’ seçildi.

Haberin Devamı

Bu yıl Türkiye’nin ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirilen 6. Uluslararası Dünya Kadınlar Kongresi’nde, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, ‘Yılın Kadın Rektörü Ödülü’ne layık görüldü. 22 ülkeden bine yakın kadın akademisyenin de çevrimiçi katıldığı törenle Prof. Dr. Tuncel’e ödülü takdim edildi. Ödülü almaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Rektör Tuncel, şunları ifade etti:

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

“Bu kıymetli ödül, millet olarak yaşadığımız zorlu süreçlerde dayanışmanın ve eğitimin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için de bir fırsat sunmaktadır. İyi bir lider sadece kurumunu değil, aynı zamanda toplumunu da güçlendirir. Depremde uzuvlarını kaybeden evlatlarımızın ihtiyaç duyduğu rehabilitasyonları yapabilmek ve ruhen, bedenen sağlıklı, bağımsız, üretken bireyler olarak yaşamlarına devam etmelerini sağlamak amacıyla başlattığımız Çocuk İyilik Merkezi Projemizin başarısı sadece benim değil, aynı zamanda büyük bir ekip çalışmasının sonucudur. Bu ödülü, bu süreçte emeği geçen herkese, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bu projeye tüm yüreğini koymuş olan değerli hekim arkadaşlarıma ve bizi destekleyerek bugünlere ulaşmamızı sağlayan çok kıymetli hayırseverlere de ithaf ediyorum. Depremzedelerimize ve tüm gücüyle yaraları sarmakta olan devletimize destek olmaya devam edeceğiz. Birlikte çok daha güçlüyüz.”

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!