‘İstihdam garantisiyle mezun oluyorlar’

Güncelleme Tarihi:

‘İstihdam garantisiyle mezun oluyorlar’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2024 16:32

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kastamonu’da meslek lisesi ve eğitim merkezi açılışına katıldı. Bakan Tekin, “Çocuklarımız birçok meslek lisemizde istihdam garantisiyle mezun oluyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Kastamonu programı kapsamında Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Binnur Çetinkaya Meslek Eğitim Merkezi’nin açılışına katılan Bakan Tekin, törende yaptığı konuşmada mesleki eğitim alanında yapılan çalışmalara dikkat çekti. Ara eleman problemini ortadan kaldırmak için Bakanlık olarak önemli adımlar attıklarını dile getiren Bakan Tekin, şunları söyledi:

ARA ELEMANA İHTİYAÇ VAR
“Hangi ara elemana hangi sektörde ihtiyaç varsa ilgili kurum ve kuruluşlarla oturup bunu konuşuyoruz. Ardından meslek liselerimizin bünyesinde ilgili programı açalım diyebiliyoruz. Bunu yaparken akademik derslerin programını biz üstleniyor, meslek derslerinin programını ise sektör temsilcileriyle belirliyoruz. Türkiye'de birçok sektörle iş birliğimiz var ve meslek liseleri açıyoruz. Karşılığında sektörden istediğimiz şey çocuklarımıza istihdam garantisi vermeleri. Yüksek öğretim, lisans programlarını küçümsemek için söylemiyorum ama bizim birçok meslek lisemizde çocuklarımız istihdam garantisiyle mezun oluyorlar. Şu anda ara elemana ciddi bir şekilde ihtiyaç var. Biz de meslek liselerini kullanarak bu ihtiyacı gidermeye çalışıyoruz.

Haberin Devamı

BU YÜKÜN ALTINA HEPİMİZ GİRECEĞİZ
Eğitim öğretimde hepimize düşen yükler var. Bunun altına ülkedeki 86 milyon insanımız, velilerimiz, hayırseverlerimiz, iş insanlarımız ve sivil toplum örgütlerimizle gireceğiz. Hep beraber bir seferberlik ortamını oluşturacağız. Bu yükün altından ancak böyle kalkabiliriz.”

‘EĞİTİME DİKKATLE EĞİLMEMİZ GEREKİR’
Açılış törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise "Eğitimle alakalı her konuya dikkatli bir şekilde eğilmemiz gerekir. Bilimle, fenle, ahlakla ve maneviyatla donatılmış güçlü nesillerin oluşturduğu toplumun bağımsızlıkla ilgili hiçbir sorunu olmaz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!