İlkokul öğrencileri ‘göç’ü araştırdı

Güncelleme Tarihi:

İlkokul öğrencileri ‘göç’ü araştırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 17:48

İlkokul dördüncü sınıf öğrencileri yaptıkları etkinlikle ‘göç’ konusuna dikkat çekti. Öğrenciler göç ile ilgili yaptıkları araştırmaların sonuçlarını okulda düzenledikleri bir sunumla katılımcılara aktardılar.

Haberin Devamı

İlkokul öğrencileri göç konusuna dikkat çekmek için araştırmalar yaptı, elde ettikleri bulguları düzenledikleri bir sunumla katılımcılara aktardı. AREL Koleji İlkokul dördüncü sınıf öğrencileri, çocuk ve gençlerin dünyada yaşanan sorunları tespit edip araştırmaları ve çözüm bulmaları amacıyla gerçekleştirilen PYP Sergi Ünitesi Paylaşımı’nda “Uluslararası bilince sahip bireyler olarak göç ile ilgili toplumu bilinçlendirme sorumluluğumuz var” sloganından yola çıkarak gruplar halinde araştırmalar yaptı. “Göçün Sebepleri”, “Göçün Sonuçları”, “Göç İle İlgili Sorumluluklarımız” başlıkları altında sorgulamalarını yapan  öğrenciler göçün çevreye, insanlara ve diğer canlılara etkilerini araştırdılar. Bunun için Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bilgi Üniversitesi Göç Araştırmaları Merkezi, Lozan Mübadilleri Vakfı, Mülteciler Derneği ve usta tiyatrocu Genco Erkal ile röportajlar yaptılar. Elde ettikleri bulguları bir sunumla katılımcılara aktardılar. 

Haberin Devamı

Öğrenciler ayrıca sergi üniteleri kapsamında okulda gerçekleştirdikleri “Kültürlerarası Lezzet Panayırı” adı altındaki kermeslerden elde ettikleri geliri KAÇUV’un (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) aile konuk evi inşaatına destek olmak amacıyla bağışladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!