İlk ders zili çaldı

Güncelleme Tarihi:

İlk ders zili çaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2022 11:45

2022-2023 eğitim öğretim yılı başladı, tüm kademeler için ilk ders zili çaldı. Yaklaşık 19 milyon öğrenci ile 1 milyon 200 bin öğretmen sınıflarda yeniden buluştu. İlk okul günü heyecanını İstanbul Kadıköy’deki Atatürk Fen Lisesi’nde izledik.

Haberin Devamı

5 Eylül’de okul öncesi eğitime ve birinci sınıfa başlayan minikler ve veliler için okula uyum haftası başlamıştı. Bu yıl ilk kez uygulanan yeni uyum eğitimi programı kapsamında ilk gün uyum toplantıları ile velilere yüz yüze bilgilendirme yapıldı. Bugün ise tüm kademeler için ders başı yapılırken 5 ve 9’uncu sınıflar için 16 Eylül’e kadar sürecek uyum eğitimleri de başladı.

KİTAPLAR VE YARDIMCI KAYNAKLAR SIRADAYDI
Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul kitaplarına ek olarak yürüttüğü yardımcı kaynak destek projesiyle öğrencilere ve velilere destek olması için 136 milyon yardımcı kaynak hazırlandı. Ücretsiz dağıtılan kitaplar sınıfa giren öğrencileri sıralarda karşıladı.

BAŞARILI MEZUNLAR YENİLERE EL UZATTI
İstanbul Kadıköy’deki Atatürk Fen Lisesi’nde öğrencilerin bazıları İstanbul’da ikamet ederken bazılarıysa farklı illerden yatılı eğitim almak için geldi. Bugün liseli olmanın ilk gününü yaşayan öğrencilere ve velilerine, öğretmenler okulu gezdirdi. Oryantasyon gezisinin ardından konferans salonunda toplanıldı, okulun eğitim kadrosu tanıtıldı. Atatürk Fen Lisesi’nin en başarılı eski mezunlarından biri olan Stanford Üniversitesi’nde burslu okuyan Ömer Faruk Sabır, liseye yeni adım atanlara başarılarının sırrını anlattı. Okulda ilk dersi ise yine eski mezunlardan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi öğretim üyesi Prof. Dr. Akif Turna konferans salonunda işledi. Turna, derste geleceğin üniversite adaylarına bilimin önemini anlattı.

Haberin Devamı

LİSELİ OLMA HEYECANINI YAŞADILAR
Liseye başlamayı hayatlarında önemli bir dönüm noktası olarak gören ve heyecanını yaşayan Atatürk Fen Lisesi’nin yeni 9’uncu sınıf öğrencileri şunları söyledi:

BÜYÜDÜĞÜMÜ HİSSEDİYORUM

İlk ders zili çaldı
Lisenin ilk günü tanışıp kaynaşan Duru Sena-Gamze ve Sude uzun sürecek arkadaşlıklarının ilk fotoğrafı olduğunu söyledi.

Gamze Elif Kanat
“Zorlu geçen LGS hazırlık döneminin ardından 492 puan alarak Atatürk Fen Lisesi’ni kazandım. İngilizce hazırlık sınıfında okuyacağım için bu yıl daha çok uyum ve bilim olimpiyatlarına hazırlıkla geçecek. Bugün okulu gezdik ve hakkında bilgi aldık. Bilim Olimpiyatları’na ağırlık veren kulüpler olması çok hoşuma gitti. Müzik odası da beni heyecanlandırdı. Liseli olmak farklı bir duygu, büyüdüğümü hissediyorum. Bu gerçekle yüzleşmekten memnun değilim ama hallederiz.”

Haberin Devamı

YAVAŞ YAVAŞ ALIŞACAĞIM
Duru Sena Nizam
Fen lisesi hayalim vardı. Kazanıp buraya gelmek beni çok mutlu etti. İlk gün heyecanım var.  Üst dönemler bize okula uyum sürecinde yardımcı oluyor. Güzel bir yaz tatilinin ve geride kalan sınav stresinin ardından liseye de yavaş yavaş alışacağım.”

AİLEMDEN AYRI İLK GÜNÜM
Sude Özden
Heyecanlı bir gün oluyor. Yatılı okuyacağım için Antalya’dan ailemi ve uzun süreli dostluklarımı bırakıp geldim.  Ailemden ayrı geçen ilk günüm.  Mühendislik hayalim  var bu okula isteyerek geldim.”

LİSELİ OLMAK KORKUTUYOR
Rabia Akhisar

“Tatil genelde dizi izleyerek ve kitap okuyarak geçti. Hobilerime ağırlık verdim. Lisesi olmak beni hem akademik olarak hem de sosyal olarak çok korkutuyor. Her gelen eğitim kademesi bir öncekinden zor oluyor. Hiç hayal ettiğim gibi olmadı ilk günden okula geç kaldım.”

Haberin Devamı

İLK GÜN ARKADAŞLARIMLA KAYNAŞTIM

İlk ders zili çaldı

Eren Kaygısız
“Manavgat’tan geldim. İstanbul beni heyecanlandırıyor. Liseli olmak heyecan verici. Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. İlk gün arkadaşlarımla kaynaştım. Bugünden anı olarak bana konferanstaki konuşmacıların anlattıklarının bende bıraktığı pozitif etkiler kalacak.”
VELİLER İLK GÜNÜ ANLATTI
İlk ders zili çaldı
Ümmühan Akhisar
Uyum sürecini aldığımız bilgilendirmelerle kolay atlatacağız diye düşünüyorum. Lise, ortaokul gibi değil. Artık çocuklarımızla birlikte bizler hayata hazırlık için daha ciddi adımlar atıyoruz. Bu hafta ders yoğunluğu olmaz diye düşünüyorum. Alışana kadar okula getirip götüreceğim.”

Haberin Devamı

Ali Kaygısız
Oğlum Eren, iyi bir liseyi kazanabilmek için sabahın 6’sında çalışmaya başlıyordu. Bugün de emeklerinin karşılığını aldığı için mutluyuz. Manavgat’tan gelen bir baba olarak 14 yaşındaki bir çocuğu bırakmak kolay olmayacak ama öğretmenlerini tanıdık gözümüz arkada kalmayacak. Çok güzel bir başlangıç oldu. Buradan mezun olan başarılı insanların konuşmaları , yenilere rol model olması açısından önemli.”

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

Ders Yılı Başlangıç: 12 Eylül 2022

I. Ara Tatil: 14-18 Kasım 2022

Yarıyıl Tatili : 23 Ocak - 3 Şubat 2023

II. Ara Tatil: 17-20 Nisan 2023

Ders Yılı Bitiş: 16 Haziran 2023

BAKMADAN GEÇME!