Hem okul hem de "güzellik ve saç bakım merkezi"

Güncelleme Tarihi:

Hem okul hem de güzellik ve saç bakım merkezi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2013 11:59

İnegöl İlçesi’nde, Nene Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin bazı öğrencileri, okulda bir yandan eğitim alırken diğer taraftan döner sermaye sistemiyle "güzellik ve saç bakım merkezi" gibi hizmet veren atölyede çalışarak harçlıklarını çıkarıyor.

Haberin Devamı

Okulun Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri Bölümü’nde öğrenim gören 90 öğrenci, aldıkları eğitimi uygulama ve çalışma imkanı buldukları okulda hayata hazırlanıyor.

Mezun olunca iş yeri açma belgesi alma hakkını elde edecek öğrenciler, ders saatlerinde, okuldaki atölyede saç, cilt ve tırnak bakımı, saç kesimi ve tasarımı alanlarında uygulamalı eğitim görüyor.

Uygulamalı dersler kapsamında atölyeye gelen vatandaşlara piyasa fiyatlarının altında kuaförlük hizmeti veren öğrenciler hem harçlıklarını çıkarıyor hem de aile bütçelerine destek oluyor.

Okulun idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerinin de yararlanabildiği hizmetler, pazartesi, salı, çarşamba ve cuma günlerinde veriliyor.

Stajları daha verimli geçiyor

Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri Bölümü öğretmenlerinden Fatma Küçükaslan, öğrencilerin bire bir vatandaşlarla iletişim kurarak yararlı bir eğitim süreci geçirdiğini söyledi.

Uygulamanın, para kazanmalarından dolayı mesleği daha fazla benimsediğini belirten Küçükaslan, şöyle konuştu:
"Dışarıdaki işletmelerde staj yapan öğrencilere, mesleği yeni öğrendikleri için işletme sahipleri fazla şans vermiyor. Okulumuzda döner sermaye olduğu için öğrencilerimiz bire bir işlem yapabiliyor. Daha profesyonel şekilde işlerini öğrenip buradan mezun oluyorlar. Son sınıfta 'stajyer öğrenci' adı altında işletmelere gönderdiğimizde daha profesyonel çalışıyor. İşletme sahipleri de bundan çok memnun oluyor. Öğrencilerimiz dışarıdaki bir kuaförde yapılan tüm uygulamaları rahatlıkla bu atölyede yapabiliyor. Topuzundan tutun gelin başına kadar, manikür, pedikür gibi güzellik adı altında akla ne geliyorsa burada hepsi yapılabiliyor. Öğrencilerimiz hem eğitim alıyor hem de ders saati dışında burada çalışıp ücretlerini alabiliyor."

Çocuk Gelişimi Bölümü öğretmenlerinden Mine Atıcı da piyasadaki kuaförler yerine bu atölyeden hizmet almayı tercih ettiğini anlattı.

Öğrencilerin çalışmalarını beğendiğini dile getiren Atıcı, "Kaliteli hizmeti ucuza alıyoruz. Hem öğrencilere faydamız oluyor hem de bu uygulamadan rahatlıkla faydalanabiliyoruz. Fiyatlar piyasaya göre daha uygun" dedi.

Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri Bölümü 11'inci sınıf öğrencilerinden Özge Fındık ise aldıkları teorik bilgileri yerinde, öğretmenleri gözetiminde uyguladıklarını bildirerek, saç kesimi, saç boyama, mizampli, papiyot gibi birçok hizmeti verebildiklerini söyledi.

Öğrenci İrem Çakmak, titizlik gerektiren gelin başı gibi çalışmaları gerçekleştirebildiklerine dikkati çekerek, "Boya, mizampli, perma yapıyoruz. Kısacası her şeyi burada görüyoruz. Ayrıca harçlığımızı çıkarıyoruz. Ailemize destek oluyoruz" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!