Hayaller gençlerden, gerçekleştirmesi kurumlardan

Güncelleme Tarihi:

Hayaller gençlerden, gerçekleştirmesi kurumlardan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2014 09:49

Üniversitelerde düzenlenen etkinliklerle gençler, hayal kurmaya ardından da gerçekleştirmeye davet ediliyor.

Haberin Devamı

Üniversite öğrencilerine giderek, hayallerini gerçekleştirmeleri için destek veriyorlar. Koç Üniversitesi öğretim görevlisi Semih Yalman’ın, öğrencilerle birlikte tasarladığı ‘Dreamstalk’ adlı çalışma kapsamında, üniversitelerde etkinlikler düzenleniyor. Öğrencilerin gerçekleşmesini istediği hayalleri dinleniyor. Jüri tarafından seçilen proje ve öneriler uzmanlar yardımıyla şekillendirilerek n11.com'un maddi desteğiyle hayata geçmesi sağlanıyor. Hayalin olumsuz algısını ortadan kaldırmayı hedefleyen ‘Dreamstalk’un ilki 550 üniversitelinin katılımıyla Koç Üniversitesi’nde yapılıd. Algı Stratejisti Semih Yalman, hayalin bireysel ve sosyal gelişim içindeki öneminin altını çizerek şunları söyledi: “Farkı yaratacak olan hayaldir. Sonuçta tarihte hayallerinin peşinden koşanlar bu dünyada derin izler bıraktı, insanlığın evrimine katkıda bulundu. Ancak zaman zaman hayalperest olmakla fark yaratabilecek insanları suçladık. Hayalin gerçek olabilmesi için öncellikle birileri tarafından bütün önyargılardan ve kısıtlardan muaf bir şekilde dinlenmesi gerekiyor.”
Etkinliğin sürpriz konuğu İbrahim Kutluay, engeller olmasına rağmen sporcu olma hayalini gerçekleştirdiğini, bundan sonra da sporcu olmak isteyenlere yardımcı olacağını anlattı. Gençlere, hayalleri için fedakarlıktan kaçınmamaları gerektiğini söyledi.
n11.com İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi İzi Adato ise, “Gençliğimde çok fazla bilimkurgu okurdum. Bu kitaplardan yola çıkarak teknolojiyle ilgili düşündüğüm birçok hayalin bugün gerçek olduğunu gördüğümde kendimi şanslı hissediyorum. Birçok girişimcinin hayalini gerçek kılarken, istedik ki imkanı olmayan ama fikri olan, gelecekten umudu olan gençlerin hayallerini destekleyelim.”
Daha sonra gençler hayallerini anlatarak değerlendirilmesi için sundular.

Haberin Devamı

‘Dreamstalk’ etkinliği Koç Üniversitesi ile sınırlı kalmayacak. Bundan sonraki durakları Işık, Sivas Cumhuriyet, Sakarya, Bilkent, Konya Mevlana, Dokuz Eylal, İzmir Ekonomi, Maltepe, Orta Doğu Teknik, İstanbul Teknik ve Erzincan Üniversiteleri olacak. Üniversitelilerin hayalleri jüri tarafından dinlenecek ve seçilen projeler, öneriler uzmanlar yardımıyla şekillendirilecek, gerçekleşmesi sağlanacak.
Gençlerin hayalleri www.fundreams.org adresinden izlenebilir ve desteklenebilir.

Haberin Devamı

Hayaller gençlerden, gerçekleştirmesi kurumlardan
Bir hayalim olsun istiyorum
Oğuzhan Sarı (Koç Üniversitesi öğrencisi):
Bu etkinliğin ilk gününde söylenen bir cümle beni çok heyecanlandırmıştı “Hayalinizi yazın içlerinden bir tanesini gerçek kılacağız.” Standa gittim ve hayalimi yazmak için bir kağıt aldım ne kadar zor olabilir ki sonuçta küçük bir kutucuğa bir cümle yazacağım. O kağıdı cebime koydum ve düşünmeye başladım, ne yazsam. İşte ilk sorun burada çıktı karşıma insan hayalini yazmak için düşünmez çıkartır kağıdı takır takır yazar. Biraz düşüneyim bulurum diye düşündüm. Elbette bir hayal, ama artık eminim benim bir hayalim yok. Kağıda bir kaç şey yazmak istedim ama hepsi para kazanmak veya saygınlık elde etmek için çevremin benden beklentileri. Bunlar benim hayalim değil. Benim hayalim yokmuş. Bu nedenle hayal panosuna ne yazacağıma karar verdim: Benim hayalim bir hayale sahip olmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!