HayalEt Kuluçka’dan bir dünya projesi

Güncelleme Tarihi:

HayalEt Kuluçka’dan bir dünya projesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 17:32

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından işletilen HayalET Kuluçka Merkezi’nde geliştirilen Segmentify uygulaması, ACT (Accelerating the Commercialization of Technology) fonundan 200 bin Euro ve Startershub’dan 100 bin Euro destek alarak küresel pazarlara açılmak üzere yola çıktı. Uygulama şimdi 4 farklı ülkede 20 bin kullanıcıya hizmet veriyor.

Haberin Devamı

E-ticaret sitelerinde ziyaretçileri sayfa üzerindeki davranışlarına göre tanıyarak onlara en doğru zamanda en doğru ürünlerin gösterilmesini ve dönüşüm oranlarının artırılmasını sağlayan Segmentify, dört farklı ülkede 20 binden fazla e-ticaret ve içerik sitesi için akıllı ürün önerileri yapıyor. Boğaziçi Üniversitesi HayalEt Kuluçka Merkezi’nde geliştirilerek pazara giren Segmentify 300 bin Euro fon desteği alarak küresel pazara açılıyor. E-ticaret ve içerik sitelerinde akıllı ürün önerileri ile dönüşüm optimizasyonu sağlayan büyük veri tabanlı bir yazılım ürünü olan Segmentify, Murat Soysal ve Ergin Eroğlu tarafından kuruldu. Kişilerin web sayfaları üzerindeki davranışlarını, bünyesinde barındırdığı akıllı algoritmalar sayesinde takip ederek doğru müşteriye, doğru ürünü, doğru zamanda önererek ciro ve karlılık artışı sağlayan teknoloji şimdiden 4 farklı ülkede kullanılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Yolculuk Boğaziçi’nde başladı

Segmentify’ın yolculuğu, kurucuların hali hazırda çalıştıkları içerik ve e-ticaret firmalarında gördükleri ‘kişiselleştirilmiş web sayfaları sunma’ ihtiyacını karşılamak amacıyla kendi akademik çalışmalarında geliştirdikleri algoritmayı bir ürün fikrine dönüştürmeleri ve 2014’te Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi HayalEt kuluçka programında desteklenmeleri ile başladı. TEB Girişim Evi’nde gerçekleşen şirketleşme sürecine paralel olarak ilk tohum yatırımını Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin Melek Yatırımcı Ağı olan BUBA’dan alan Segmentify, BUBA’nın ortaklığında yürütülen FikirÇarkı ve GarantiPartners programlarının sunduğu çeşitli pazarlama desteklerinden de yararlandı.

‘GURUR DUYUYORUZ’

2015’te katıldığı StartersHub bünyesindeki Startupbootcamp Istanbul hızlandırıcı programından aldığı yatırım ve destek ile büyüme sürecine giren Segmentify, bugün 4 farklı ülkede 20 binden fazla sitede hizmet veriyor. Segmentify’ın Avrupa Yatırım Fonu ACT’den ve StartersHub’dan aldığı yatırım ve küresel pazarlara açılımı ile ilgili konuşan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu “Üniversiteler bugün yaratıcı fikirlerin teknolojiye dönüşümü ve ticarileşmesi konusunda öncü roller üstleniyor. Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknoparkları yoluyla birçok yeni girişimciye ev sahipliği yapıyor. Gerek verdiğimiz eğitimler gerekse dünya ile entegrasyon için kurduğumuz bağlantılarla kuluçka merkezlerimizden çıkarak dünyaya açılan girişimlerle gurur duyuyoruz. Yaratıcı fikirleri olan yatırımcılar ülkemizin geleceğini şekillendirecek. Son olarak New York’ta KOSGEB desteğiyle oluşturacağımız kuluçka merkezinde girişimcilerin doğrudan dünya ile iç içe olmalarını hedefliyoruz. Segmentify gibi başarılı örnekler kuluçka merkezlerinde sadece söz değil, iş üretildiğinin de göstergesi” diye konuştu.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!