Hastane randevu sorgulama nasıl yapılır? MHRS üzerinden alınan randevu saati ve tarihi nasıl öğrenilir?

Güncelleme Tarihi:

Hastane randevu sorgulama nasıl yapılır MHRS üzerinden alınan randevu saati ve tarihi nasıl öğrenilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 19:47

2010 Yılında hayata geçirilen MHRS sistemi Merkezi Hekim Randevu Sistemi olarak bilinmektedir. Vatandaşlar internet üzerinden MHRS randevu sistemi ile hastanelerden randevu almaktadır. Randevu bilgilerini unutan kişiler ise MHRS sistemine giriş yaparak randevu geçmişi sekmesi ile bilgilerini görüntülemektedir. Peki, hastane randevu sorgulama nasıl yapılır? MHRS üzerinden alınan randevu saati ve tarihi nasıl öğrenilir? MHRS sisteminde randevu sorgulama işlemlerini detaylıca derledik.

Haberin Devamı

MHRS Sağlık Bakanlığını başlattığı kolay randevu alma sistemidir. MHRS ile internet veya telefon üzerinden hastanelerin her bölümünden veya aile hekimlerinden randevu almak mümkündür.

 Hastane Randevu Sorgulama Nasıl Yapılır?

 Hastanelerden randevu almak için Merkezi Hekim Randevu Sistemi kullanılmaktadır. Bu sistem ile kişiler gitmek istedikleri hastanenin il ve ilçe isimlerini seçtikten sonra randevu alabilmektedir. Açılan sayfada kullanıcılar TC kimlik numarasını ve MHRS şifresini girmektedir. Daha sonra istedikleri branştan istedikleri doktorlardan randevu al sekmesi ile tarih ve saat seçimi yapıldıktan sonra randevu alınmaktadır.

 Randevu alan vatandaşlar randevu bilgilerini unutmaları halinde randevu sorgulama işlemleri ile bilgilere sahip olabilir. Ayrıca Alo 182 hattını arayarak da bilgi güvenliği kapsamında sorulan sorular cevaplandıktan sonra ileriye dönük randevu hakkında bilgileri almak mümkündür.

Haberin Devamı

 MHRS Üzerinden Alınan Randevu Saati ve Tarihi Nasıl Öğrenilir?

 MHRS sistemi vatandaşların hastanelerden kolay bir şekilde randevu alabilmeleri için tasarlanmıştır. Böylelikle vatandaşlar randevu saatinde hastanelere gitmekte ve hastanelerde sıra beklemek zorunda kalmamaktadır. Alınan randevular hakkında bilgilere ulaşmak için ise yine aynı sistem kullanılır.

 MHRS sistemine giriş yapan kullanıcılar Randevu geçmişi kısmına girmelidir. MHRS sistemine girmek için ise TC kimlik numarası ve MHRS şifresine ihtiyaç duyulmaktadır. Sisteme giren kullanıcılar randevular kısmında ileriye dönük randevularını görebilmektedir. Buradan randevu tarih ve saati hakkında bilgi almak mümkündür.

 Alınan randevuları iptal etmek için ise yine sistem içerisinde randevu geçmişi bölümüne gidilmelidir. Buradan iptal edilmek istene randevunun alt kısmındaki İptal Et sekmesine tıklamak gerekir. Bu işlemler sonucunda alınan randevu iptal edilir. Ayrına yine Alo 182 çağrı merkezine bağlanarak gereken sorulara cevap verildikten sonra randevular iptal edilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!