Hareket yakalama teknolojisi lisede

Güncelleme Tarihi:

Hareket yakalama teknolojisi lisede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 10:54

Eğitim teknolojileri, gelecekte eğitimin nasıl olabileceği ile ilgili önemli ipuçları paylaşıyor. Türkiye’de üniversitelerden sonra liseler de bu yeni teknolojilerin peşine düştü. Son olarak Üsküdar Amerikan Koleji’nde ‘Motion Capture Laboratuvarı ‘açıldı.

Haberin Devamı

Üsküdar Amerikan Lisesi’nde kurulan ‘Motion Capture Laboratuvarı’, Türkiye’de bir lisede de ilk kez uygulanıyor. Hollywood’da sinema endüstrisiyle popüler hale gelen bu özel teknoloji sayesinde, insan veya her türlü nesnenin hareketi bilgisayara aktırılarak programlanabiliyor.

Hareketleri analiz ediyorlar

‘Motion Capture Laboratuvarı’nda özellikle bilişim teknoloji derslerinde animasyon, dijital hikaye üretmek, fizik alanında laboratuvar deneyleri kurgulamak ve beden eğitimi alanında sporcuların hareket analizlerinde uygulamalar yapılıyor.

Hareket yakalama teknolojisi her ne kadar film endüstrisinde kullanılan bir teknoloji olarak bilinse de başta mühendislik, tıp, ergonomi ve fizik rehabilitasyon olmak üzere 3 boyutlu hareket analizi yapılan her alanda kullanılabiliyor. Bir insan ya da nesne, hareketli bir objenin üstüne yerleştirilen sensörler sayesinde, tüm hareketler gerçek ortamdan dijital ortama aktarılarak işlenebiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!