Gençlere ‘Sosyal Girişimcilik’ anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Gençlere ‘Sosyal Girişimcilik’ anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 13:24

Türkiye’de girişimciliğin geliştirilmesi ve girişimci gençler yetiştirilmesi amacıyla ‘Sosyal Girişimcilik Atölyesi’ düzenlendi. Atölyeye üniversiteliler ve sosyal girişimciler katıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’de son yıllarda girişimci sayısı artmaya başladı. Ancak ülkemizde hâlâ gelişmiş ülkeler seviyesinde bir girişimci kitlesi bulunmuyor. Girişimci gençler yetiştirmek için çeşitli çalışmalar yapan Işık Üniversitesi ise, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) bir atölye çalışması organize etti. ‘Sosyal Girişimcilik Atölyesi’ adlı etkinlik 28 Mart’ta düzenlendi. Etkinliğe Işık Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra sosyal girişimciler de katıldı. Proje kapsamında sosyal girişimciliğin yaygınlaştırılması ve gençlerin öncülüğünde sosyal girişimlerin kurulması hedefleniyor.

Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü’nün çalışmalarından bahseden Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Şirin Tekinay, “Sosyal girişimciler de diğer tüm girişimciler gibi risk alarak, plan yaparak, toplumun hizmetine sunacak ürünler katmak isterler” dedi.

Haberin Devamı

Işık Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi Direktörü Prof. Dr. Ali Beba, “Günümüzde her girişimci hareketin arkasında, sosyal bir açılım olmak zorundadır. Sosyal girişimciliğin adı bugün itibariyle sosyal iş oldu. Önemli olan dünyayı değiştirmek. Her projede düşüneceğiniz ilk şey dünyayı daha iyi bir duruma götürebilmek. Girişimci olabilmek için önce doğru ihtiyaçların belirlenmesi, ardından farklı disiplinlerden doğru takım kurulması gerekiyor. Ticarete dönüşebilir bir icat yapıldığında ve sürdürülebilir olduğunda iş hayatı oluşuyor, istihdam yaratılıyor, ekonomi büyümeye başlıyor. Bir fikir, bir işe dönüştüğü zaman ve o iş satılıp fatura karşılığında paranı aldığın zaman o girişimciliktir” diye konuştu

Atölyede ‘Sosyal Girişimcilik Nedir ve Neden Önemli?, Sosyal Problemler ve Çözümler, Sosyal Bir Problemin Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?’ gibi konular ele alındı. Sosyal girişimcilik çözümlerinin örneklerle anlatıldığı etkinlik kapsamında; ‘Çözüm Fikirleri Neleri İçermeli?, Sürdürülebilirlik Nedir ve Nasıl Sağlanabilir?, Sosyal Girişimciliğin Etkisi Nasıl Ölçülür?’ gibi başlıklar da katılımcılarla paylaşıldı. 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!