Fen ve teknoloji dersliğinin adı değişti

Güncelleme Tarihi:

Fen ve teknoloji dersliğinin adı değişti
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2024 15:09

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan ve düzenlemeleri 07 Mart’ta yayımlanan Özel Öğretim Kurumları Standartlar Yönergesine göre; okullardaki fen ve teknoloji dersliğinin ismi Fen bilimleri dersliği olarak değiştirildi. Fen bilgisi laboratuvarı da Fen bilimleri laboratuvarı olarak düzeltildi.

Haberin Devamı

Yönergeye göre, ‘Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezleri’ndeki (SEGEM) dersliklerde bulunacak öğrencilerin kontenjan hesaplanması için bir öğrenci için ayrılan kullanım alanı belirlendi. Buna göre; bir öğrenci için ayrılan kullanım alanı; Yabancı dil grubu, kişisel gelişim grubu ve akademik destek çalışmaları için 1,2 m2’den, Bilgisayar grubu için 2 m2’den ve Resim, tiyatro ile spor grubu için 3 m2’den az olamayacak. Diğer yandan itfaiye raporunda belirtilen bina içindeki kaçış merdiveni, ortak merdiven olarak kullanılacak. Böylelikle bu alan öğrenci kontenjan hesabında da kullanılabilecek. Çeşitli kurslarda bazı programların uygulama dersliğinin kontenjanı, öğretim programına göre kursiyerlerin eğitim alacağı ders araç ve gerecinin sayısı dikkate alınarak belirleniyordu. Bu durum kaldırılarak, artık uygulama dersliği kontenjan hesabı dikkate alınarak hesaplanacak.

Haberin Devamı

TUVALETLERE DÜZENLEME
Her okulun derslikleri ile öğrenci tuvalet ve lavaboları ya kendi katında veya erişimi engelleyecek şekilde düzenleme yapılması durumunda ayrı katta olabilecek. Veli bekleme salonu, konferans salonu gibi ortak kullanılacak bölümler ise bu katların dışında da yer alabilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!