Eğitime kar engeli

Güncelleme Tarihi:

Eğitime kar engeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2024 21:34

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Hakkari’de tüm okullardaki, Trabzon ve Artvin ile Giresun'un bazı içelerindeki taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için 15 Ocak'ta eğitime bir gün ara verildi.

Haberin Devamı

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada “İlimiz genelinde son 3 gündür devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle, taşımalı eğitimde yaşanabilecek olumsuzluklar ve olası buzlanma riski düşünülerek, tüm okullarımızda 15 Ocak Pazartesi günü 1 gün süreyle eğitime ara verildi” denildi. Açıklamada; olumsuz hava şartları nedeniyle Pazartesi günü il genelinde yüksek öğretim kurumları hariç, kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel öğretim kursları, halk eğitimi ile rehberlik ve araştırma merkezlerinde eğitime ara verildiği belirtildi. 

TAŞIMALI EĞİTİME ARA
Trabzon Valiliği, karlı ve buzlu hava koşulları nedeniyle 15 Ocak Pazartesi günü tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerindeki sadece taşımalı eğitim yapan öğrenciler için eğitime ara verileceğini duyurdu. Meteorolojik raporlar doğrultusunda gece buzlanma riski bulunduğu söylenilen açıklamada, "Mahalle yollarımız açık durumda olmasına rağmen, meteorolojik raporlara göre bu gece buzlanma riski bulunmaktadır. Bu nedenle ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerindeki taşımalı eğitime bir gün ara verilmiştir" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de bu süreçte idari izinli sayılacak. 

Haberin Devamı

Valilikten yapılan açıklamada, buzlanma riski nedeniyle Artvin'de de tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 15 Ocak Pazartesi günü, sadece taşımalı eğitim yapan öğrenciler için eğitime ara verildiği belirtildi. 

KÖY OKULLARI TATİL EDİLDİ
Giresun Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada da, kar ve buzlanma riskinden ötürü Çanakçı ilçesindeki tüm okullarda, Espiye, Tirebolu, Görele ve Eynesil ilçelerinde ise köy okullarında eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, Espiye, Tirebolu, Görele, Eynesil, Doğankent ve Güce ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin de bir gün izinli sayılacakları kaydedildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!