Eğitimde ‘yenilikçi sınıf’ dönemi

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde ‘yenilikçi sınıf’ dönemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2023 13:12

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ülke genelinde eğitim teknolojilerinin etkin kullanıldığı yenilikçi sınıflar oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda yenilikçi sınıflarda sadece bilgisayarlar değil, üç boyutlu yazıcılar, sanal gerçeklik gibi teknolojik bileşenlerin yer almasını sağlanacak.

Haberin Devamı

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Mustafa Canlı, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinde yürütülen yeni çalışmalar ile kurulum hazırlıkları süren ‘yenilikçi sınıflar’ hakkında açıklamalarda bulundu. FATİH Projesi’nin başladığı günden bugüne 600 bin sınıfın etkileşimli tahta ihtiyacını giderdiklerini, yıl sonu itibarıyla bu sayıyı 620 bine çıkaracaklarını belirten Canlı, şunları söyledi:

‘TEKNOLOJİ ODAKLI ÖĞRENME SENARYOLARI’
“Ülke genelinde eğitim teknolojilerinin etkin kullanıldığı yenilikçi sınıflar oluşturmak için çalışıyoruz. Öğrencilerin derse ilgisini, katılımını, akademik başarısını artıran bu ortam, 21’inci yüzyıl becerileri odaklı interaktif öğrenme yöntemleriyle derslerin işlenmesine olanak sağlıyor. Yenilikçi sınıflarda sadece bilgisayarlar değil, üç boyutlu yazıcılar, sanal gerçeklik gibi teknolojik bileşenler öngörüyoruz. Bu ortamlarda etkileşimli tahtaların öğretmenler tarafından etkin kullanılması için 'teknoloji odaklı öğrenme senaryoları' oluşturuyoruz. Geliştirdiğimiz kullanım senaryolarını yenilikçi teknolojilerle kullanıma sunacağız. Sadece bilişim teknolojileri öğretmenleri değil tüm branşlardaki öğretmenlerimizin dersleri, yenilikçi öğrenme ortamları ve diğer sınıflarda işlemesi için planlamalarımızı yapıyoruz.

Haberin Devamı

HEDEFİMİZ YÜKSEK KALİTEDE İÇERİKLER OLUŞTURMAK
Birinci sınıftan 8’inci sınıfa kadar tüm derslerin kitaplarını zenginleştirerek ‘z-kitap’ olarak EBA'ya yükleyeceğiz. Ayrıca bu kademelerdeki tüm derslerin kazanımlarının yer aldığı eğitsel içerik paketleri oluşturacağız. Bunun yanı sıra kamu kurumları ve diğer kuruluşlardan gelen yaklaşık 4 bin içerik de EBA'ya eklendi. EBA için birkaç dakikada konuyu anlatan videolar ve aynı zamanda yüksek kalitede içerikler oluşturmak ana hedefimiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!