Diyette dondurma yenir mi? Diyetteyken sabah ya da gece maraş, külah ve twister dondurma tüketilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Diyette dondurma yenir mi Diyetteyken sabah ya da gece maraş, külah ve twister dondurma tüketilir mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 21:08

Dondurma, genç, çocuk ve yaşlı demeden herkesin çok severek tükettiği, serinletici özelliklerinin yanı sıra oldukça besleyici bir besin maddesidir. Aynı zamanda da yaz mevsimlerinin de vazgeçilmezidir. Özellikle de diyetteyken gelen tatlı krizlerini en kolay önleyebilen yiyecekler arasında yer alır. Diyette dondurma yenir mi tüm detayları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Dondurmanın içinde bulunan kalori değeri, un ve şekerden yapılan diğer hamurlu tatlılara göre çok daha düşüktür.

Diyette Dondurma Yenir mi?

Damak zevkimize hitap eden pek çok farklı lezzetlerde dondurma gösterileri bizi cezbediyor. Büyük bir iştahla ve şiddetle tükettiğimiz bu şekerli gıdanın pek çok çeşidi bulunuyor. Çilekli, limonlu, kakaolu, karamelli, muzlu, böğürtlenli, ahududulu, portakallı, kivili, kavunlu, ananaslı, vişneli, incirli, kestaneli gibi pek çok çeşidi vardır.

Havalar ısınmaya başladıkça vücutta soğuk gıdalar istemeye başlar. Bunu dengelemek için daha serinletici ve ferahlatıcı gıdalara yöneliriz. Bu gıdaların başında ise genellikle dondurma geliyor. Dondurmayı genellikle hemen hemen herkes sever. Aslında bilinçli yendiği zaman ve çok fazla sık tüketilmediği zaman dondurmayı zararlı bir gıda grubuna sokmamak gerekir. Gerçekten aşırı şeker katılmamış ve süt katılarak yapılan dondurmaların yararlı bazı yönleri de vardır.

Haberin Devamı

Örneğin; bol sütlü sade dondurma, aynı zamanda çok iyi bir kalsiyum ve az miktarda da olsa güçlü bir protein kaynağıdır. Doğal meyvelerden elde edilen dondurmalar ise, meyvenin çeşidine göre hem çok iyi bir C vitamini kaynağıdır hem de antioksidan özellik gösterir.

Diyetteyken Sabah ya da Gece Maraş, Külah ve Twister Dondurma Tüketilir mi?

Diyetteyken sabah ya da gece Maraş, külah ya da twister dondurma tüketilebilir. Fakat tükettiğiniz dondurmanın gerçek sütten ve gerçek meyvelerden yapılmasına dikkat etmeniz gerekir. Aynı zamanda dondurma tüketirken aşırıya kaçmamanız gerekir. Dondurma, besin değeri oldukça yüksek olan bir tatlıdır. İçeriğinde ise; karbonhidrat ve proteinin yanı sıra A, B, C, D, E vitaminleri ile fosfor, kalsiyum, sodyum, magnezyum, demir, potasyum ve çinko gibi mineraller de bulunur. Diğer tatlılarla karşılaştırıldığı zaman aslında çok daha besleyici ve hafif bir seçimdir.

Dondurmanın kalori değeri, şeker ve undan yapılan diğer hamurlu tatlılara göre çok daha düşüktür. Eğer diyetinize ve kilo kontrolüne çok önem veriyorsanız da light olarak üretilen dondurmaları gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Bu sayede yağı ve şekeri azaltılmış ve çok daha düşük bir kalorili bir seçim yapmış olabilirsiniz. Ama nasıl olsa light dondurma tüketiyorum diye düşünerek, üzerine çikolata ya da karamel sos, fındık, krema ya da fıstık parçacıkları eklettirirseniz size masum gözüken dondurmanızın kalorisini en fazla 75- 100 kalori kadar arttırmış olursunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!