Dış basur memesi kendiliğinden geçer mi ya da tedavisi nasıl yapılmalıdır?

Güncelleme Tarihi:

Dış basur memesi kendiliğinden geçer mi ya da tedavisi nasıl yapılmalıdır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 21:04

Günümüzde farklı belirti ve tedavileri olan pek çok rahatsızlık bulunmaktadır. Bunlardan birisi de basur rahatsızlığıdır. Basur ortaya çıktığı andan itibaren kişilerin günlük hayatlarını sıkıntıya sokmaktadır. Ayrıca ağrılı bir süreç yaşatmaktadır. Peki, dış basur memesi kendiliğinden geçer mi ya da tedavisi nasıl yapılmalıdır? Sizlere dış basur hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Genellikle basur ismi ile bilinen hemoroid kadın ve erkeklerde sıklıkla görülebilmektedir. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen basur makat bölgesinde gelişmekte ve tedavi uygulanmadığı zaman ağrı ve acılar oluşturmaktadır.

Dış Basur Memesi Nedir?

Basur makat bölgesinde oluşan bir sağlık problemidir. Makat bölgesinde sarkan çıkıntılara da basur memesi adı verilmektedir. Günümüzde pek çok basur hastalığına yakalanmış kişi doktorlara gitmekten çekinmektedir. Fakat bu hastalıkta tıbbi destek almak gerekir. Basur hastalığına yakalanan kişiler doktora gitmezler ise kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz yönde etkileyecektir.

Dış Basur Memesi Kendiliğinden Geçer mi?

Basur memesinin oluşmasının ana nedenlerinden birisi bireylerin dışkılamada zorlanması veya uzun süre boyunca oturma pozisyonunda kalmasıdır. Bu durum kişilerde kan akışını olumsuz etkilemektedir. Böylece damarlarda büyüme meydana gelmektedir. Damarların büyümesi sonucunda uterusun baskı uygulamaya başlar ve basur memesi meydana gelebilir.

Haberin Devamı

Dış basur memesi hastalığı genellikle kendiliğinden geçmektedir. Dış basur memesi durumunda kişilerde herhangi bir şikayet yok ise herhangi bir tedavi uygulanmamaktadır. Fakat hastaların burada dikkat etmesi gereken noktalar bulunur. Özelikle beslenme alışkanlıklarının düzene girmesi gerekir. Ayrıca kabız yapan yiyeceklerden kaçınmak ve tuvalette uzun süre oturur pozisyonda da kalmamak gerekmektedir.

Dış Basur Memesi Tedavisi Nasıl Yapılmalıdır?

Basur memesi hastalığında temizlik çok önemlidir. Özellikle bu hastalığa yakalanan kişiler lifli gıdalar tüketmesi gerekir. Alınan önlemler sonucunda dış basur memesinde büyüme meydana gelir ise mutlaka bir doktora gidilmesi gerekir.

Dış basur tedavisinde genellikle bir tedavi yöntemi uygulanmamaktadır. Kendiliğinden geçen dış basur memesi bazen makat bölgesinde ağrı ve kanamalara neden olabilir. Böyle durumlarda kişilerin mutlaka uzman bir doktora gitmesi gerekir. Doktorlar dış basur memesi tedavileri için kremler verebilir. Bunun yanında fitil veya pomad tedavisi de uygulanmaktadır. Fakat dış basur tedavisinde en büyük görev hastalara düşmektedir.

Haberin Devamı

Dış basur memesi olan hastaların temizlik ve hijyene çok dikkat etmesi gerekir. Özellikle makat bölgesi 15 dakika boyunca yıkanmalı ve temizlenmelidir. Bunun yanı sıra sert zeminlere oturmakta bu hastalıkta tehlikeli olabilir. Bu nedenle dış basur memesi hastaların daha yumuşak bir zemine oturulması tavsiye edilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!