Diploma denkliği için STS takvimi belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Diploma denkliği için STS takvimi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2019 12:42

YÖK, yurtdışı yükseköğretim diplomaları denkliği için yapılan 2019 STS takvimini açıkladı. Buna göre adaylar, 4 Mayıs’ta yapılacak olan 2019 STS’ye 13-20 Mart tarihleri arasında başvurabilecek.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, yurtdışı yükseköğretim diplomaları denkliği için yapılan 2019 Seviye Tespit Sınavı (STS) takvimi belirlendi. YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2019 STS, tüm mühendislik alanları ile fizyoterapi ve rehabilitasyon, ergoterapi, hemşirelik, hukuk, Türkçe/Türk dili ve edebiyatı alanlarında yapılacak. Sınav, 4 Mayıs'ta düzenlenecek. Başvurular, ‘https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr’ internet adresinden 13-20 Mart'ta yapılacak. Sınav giriş belgeleri 24 Nisan-3 Mayıs'ta erişime açılacak. Sınav sonuçları, 24 Mayıs'ta açıklanacak. Adaylar, sonuçlara itirazlarını 27-29 Mayıs'ta yapabilecek. İtirazların sonuçları ise 13 Haziran'da adaylara duyurulacak.

YAPILANDIRILMIŞ KLİNİK SINAV İLE İLMİ HÜVİYET TESPİTİ
Öte yandan, Hacettepe Üniversitesi tarafından tıp doktorluğu alanında yapılacak ‘Yapılandırılmış Klinik Sınav’ nisanda düzenlenecek.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi de diş hekimliği ile bilgisayar, gıda, hidrojeoloji, inşaat, jeoloji, mekatronik ve yazılım mühendislikleri alanlarında nisanda ‘İlmi Hüviyet Tespiti’ yapılacak.

Her aday 2019’da bir kez ‘Yapılandırılmış Klinik Sınav’ ve ‘İlmi Hüviyet Tespiti’ne girebilecek. Sınav ve başvuru tarihi, başvuru yöntemi, ücreti, sınavla ilgili usul ve esaslar gibi bilgiler, martta ilgili üniversitelerin internet sitesinde yayınlanacak. Adayların, ilgili üniversitelerin internet sitelerini takip etmesi gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!