DGS yapıldı

Güncelleme Tarihi:

DGS yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2023 10:14

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sona erdi. Sınav, 16 Temmuz’da 81 il ve Lefkoşa’daki 97 sınav merkezinde uygulandı.

Haberin Devamı

Bu yıl 464 bin 282 adayın başvurduğu ve saat 10.15’te başlayan DGS, 135 dakika sürdü. Saat 12.30 itibarıyla tüm sınav merkezlerinde sona eren sınavda adaylar, sayısal ve sözel testlerden oluşan toplam 100 sorudan sorumlu tutuldu. Adaylar sınav sonuçlarını 11 Ağustos’ta T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI YAYIMLANDI
DGS’ye ait temel soru kitapçığı ve cevap anahtarının yüzde 10’u erişime açıldı. Adaylar, sınav sorularının tamamına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle ulaşabilecek.

81 YAŞINDA DGS'YE GİRDİ
Amasya'da 2 yıllık ilahiyat mezunu olan ve 2 çocuk, 8 torun sahibi Yaşar Aktaş (81), Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) girdi. Daha önce de DGS'ye girdiğini, sınavının iyi geçtiğini söyleyen Aktaş, matematikte biraz zorlandığını, sözel alanda ise sıkıntı yaşamadığını dile getirdi. Yaşar, "1970 yılında okumaya bir başladım; hala okumaya devam ediyorum. Hedefim; 4 yıllık ilahiyat fakültesi okumak. Gençlere okumalarını tavsiye ediyorum ama sadece diploma için değil. Gençlerin öğrenmesi için okumalarını istiyorum. Bu yaşımda hala öğrenmeye çalışıyorum. Çok azimliyim, yatarak da sürünerek de olsa gelir ve burada sınavıma girerim. Mezara kadar okuyacağım. Benim hedefim; ölünceye kadar okumak" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!