Depremzede öğrencilere nakil kolaylığı

Güncelleme Tarihi:

Depremzede öğrencilere nakil kolaylığı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2023 07:00

Bakan Mahmut Özer deprem bölgesindeki öğrencilere nakil kolaylığı sağlanacağını belirtmişti. MEB’den yapılan yazılı açıklamada da bölgede alınacak yeni tedbirler şöyle sıralandı:

Haberin Devamı

* Afet bölgesindeki illerde okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin nakilleri, istemeleri halinde yerleşim yeri adres bilgilerine bakılmaksızın Türkiye genelindeki okullara “Doğal Afet Nedeniyle Nakil” seçeneği kapsamında il/ilçe millî eğitim müdürlükleri koordinasyonuyla okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılacak.

* Afet bölgesindeki illerde lise düzeyinde eğitim gören öğrencilerin Türkiye genelinde eğitime erişimlerinin üst seviyede sağlanabilmesi için Türkiye genelindeki okullara il, ilçe nakil komisyonlarınca herhangi bir mağduriyete sebebiyet vermeden yerleştirilmeleri sağlanacak.

* Diğer yandan, 7-12 Şubat 2023’te yapılacak olan Motorlu taşıtlar sürücü kursu (MTSK) e-Sınav oturumları ileri bir tarihe, Bilim ve sanat merkezleri (BILSEM) sınavları 13 Şubat 2023 tarihine, afet bölgesindeki illerde ileri bir tarihe ve mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yapılan kalfalık ve ustalık sınavları da ileri bir tarihe ertelendi.

* Bu süreçte, tüm illerdeki Rehberlik ve Araştırma Merkezleri faaliyetleri ile depremden etkilenen öğrenciler ve ailelerine yönelik psikososyal destek çalışmalarına devam edilecek.

* Valiliklerce uygun görülen okullar depremzedelerin barınma ve yemek ihtiyaçları için açık tutulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!