Danimarka bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur? Renklerinin anlamları

Güncelleme Tarihi:

Danimarka bayrağı anlamı nedir Bayrakta hangi renkler bulunur Renklerinin anlamları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2022 17:42

Avrupa'nın en kuzeyinde yer alan ülkelere 'İskandinav ülkeleri'' denir. İzlanda, Finlandiya, Danimarka, İsveç ve Norveç, İskandinavya ülkeleri arasında yer alır. 400'den fazla adadan oluşan Danimarka'nın tek sınır komşusu, güneyinde yer alan Almanya'dır. Ülkenin başkenti Kopenhag, en kalabalık şehirleri ise Roskilde, Aalborg, Ribe, Randers ve Odense'dir. Danimarka bayrağının anlamı, renkleri ve tarihçesi nedir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Resmi adı Danimarka Krallığı'nın kökeni M.Ö 12. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Geçmişten bu yana Danimarka, 20'den fazla arma ve 5 bayrak kullanmıştır. Günümüzde kullanılan armada üç aslan figürü yer alır. Aslanların her biri, eşitliği, özgürlüğü ve kraliyete olan bağlılığı temsil eder. Taç şeklindeki armada 9 adet kalp de bulunur. Bu kalpler de diğer ülkelerin toprak bütünlüğüne saygının ve hoşgörünün simgesidir.

DANİMARKA BAYRAĞI ANLAMI NEDİR?

Danimarka Bayrağının anlamına dair birçok halk hikayesi ve efsane mevcuttur. Bu efsanelerden en bilinen 13. yüzyılda gerçekleşen bir savaştır. Britanya Krallığına karşı savaşan Danimarka mağlup olur ve Danimarka'nın kralı savaş meydanında ölür. Bunun üzerine gökyüzü birden kırmızıya döner ve göğün tam ortasında kocaman bir haç belirir. Bunun üzerine Danimarka'nın günümüzde kullanılan bayrağının şekli ortaya çıkar.

Köklü bir tarihe sahip olan Danimarka, bayrağı en az değişen ülkeler arasında yer alır. Ülkenin resmi dini Hristiyanlıktır ve bayraklarında yer alan haç da tüm Hristiyanlar için kutsal kabul edilmektedir.

BAYRAKTA HANGİ RENKLER BULUNUR?

Danimarka'nın bayrağında kırmızı ve beyaz olmak üzere iki renk bulunur. Kırmızı, Danimarka Krallığı adına savaşan askerlerin ülkeleri için döktüğü kanı simgeler. Beyaz renkli haç ise Hz. İsa'nın çarmıha gerilişinin simgesidir.

Bayrağı sadece kırmızı ve beyaz renklerinden oluşan diğer Avrupa ülkelerinden bazıları şunlardır: 1- Türkiye 2- Polonya 3- İsviçre

BAKMADAN GEÇME!