‘Cumhuriyet ve Türkçemiz’ deneme yarışması

Güncelleme Tarihi:

‘Cumhuriyet ve Türkçemiz’ deneme yarışması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2023 15:24

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türk Dil Kurumu (TDK) iş birliğiyle, Cumhuriyet'in 100’üncü yılı dolayısıyla gerçekleştirilecek etkinlik ve kutlama programları kapsamında, "Cumhuriyet ve Türkçemiz" konulu deneme yarışması düzenlenecek. Lise öğrencileri arasında yapılacak yarışmaya son başvurular 9 Ekim’de.

Haberin Devamı

Türkçenin öğrenciler arasında doğru ve etkili bir şekilde kullanımını yaygınlaştırmak ve bunun başarılı örneklerini ödüllendirerek teşvik etmek amacıyla  "Cumhuriyet ve Türkçemiz" konulu deneme yarışması yapılacak.

MÜRACAT OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE
MEB’e bağlı resmî ve özel liselerde öğrenim gören bütün öğrencilere yönelik düzenlenen yarışmanın son başvuru tarihi 9 Ekim 2023 olarak belirlendi. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin, yarışma takviminde belirtilen son başvuru tarihine kadar öğrenim gördükleri okul müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor. 

BİRİNCİYE 30 BİN TL ÖDÜL
İl düzeyinde yapılan değerlendirme sonucunda birinci olan öğrencilere Türk Dil Kurumu tarafından yayınlanan eserler arasından seçilmiş kitaplar armağan edilecek. Türkiye genelindeki yarışmada ise birinci 30 bin TL, ikinci 20 bin TL, üçüncü 10 bin TL ödülün sahibi olacak. ‘Seçici Kurul Ödülü'ne hak kazanan üç öğrenciye ise 5 bin ‘er TL para ödülü var.

Haberin Devamı

KAZANAN ESERLER YAYINLANACAK
Türkiye genelinde 81 ilde birinci seçilen eserler arasından seçici kurul tarafından yayımlanmaya uygun görülenler, Türk Dil Kurumu tarafından Türk Dili dergisinde yayınlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!