Boğaziçi’nde ‘Türkiye'de Bizans Çalışmaları’ konferansı 

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi’nde ‘Türkiyede Bizans Çalışmaları’ konferansı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 17:51

"Türkiye'de Bizans Çalışmaları, Yeni Araştırmalar, Farklı Eğilimler" konferansı, Boğaziçi Üniversitesinde yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye'de ve dünyada Bizans uygarlığıyla ilgili çalışmaların gelişimine katkıda bulunmak ve araştırmalar için platform işlevi görmek amacıyla kurulan Boğaziçi Üniversitesi Bizans Çalışmaları Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen konferans, Boğaziçi Üniversitesi’nde yapıldı.

Konferansın açılışında konuşan Bizans Çalışmaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nevra Necipoğlu, merkez olarak Bizans üzerine ilk kez bu büyüklükte bir konferans düzenlediklerini söyledi.     

Konferansa Bizans tarihi, sanatı ve arkeolojisi alanlarında Türkiye’de çalışmalar yürüten bilim insanlarının çağrıldığı dile getiren Necipoğlu, "İkincil, dolaylı değil, gerçekten orijinal çalışmalar yapan kişileri bir araya getiren bir konferans. Türkiye'nin 19 ilinden, 34 üniversiteden ve yurt dışından araştırmacılar var. Gelenleri biz de tanımıyoruz. Konferansın seçici komitesi, gelen özetlerden bu kişileri kabul etti. Böyle bir ortamda bir araya gelmek, tanışmak, araştırmacıların Bizans üzerine ne gibi çalışmalar yaptığını öğrenmek çok çok önemli" diye konuştu.     

Haberin Devamı

Necipoğlu, merkezin kısa bir süre önce açıldığını belirterek, konferansların yanı sıra, Bizans üzerine eğitim seminerleri, Bizans Yunancası okumaya yönelik kısa dönemli kurslar düzenleyeceklerini anlattı. Nevra Necipoğlu, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini Bizans üzerine araştırma yapmaya teşvik etmeyi ve Bizans araştırmacılarına destek vermeyi hedeflediklerini ifade etti.     

Konferansın ilk bölümünde ‘Bizans dönemi arkeolojisinde yöntem’ ve ‘Kentten taşraya arkeolojik gözlemler’ konuları ele alındı.     

Konferans, Türkiye'de Bizans tarihi, sanatı, mimarisi ve arkeolojisi üzerine özgün çalışmalar yapan araştırmacılar için bir diyalog ortamı sağlamayı, farklı eğilim ve bakış açılarını paylaşmayı ve yeni metodolojik yaklaşımları teşvik etmeyi amaçlıyor. Konferans, iki gün sürecek.     

Konferansa, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Gülay Barbarosoğlu ile öğretim üyeleri, Bizans üzerine çalışma yapan araştırmacılar ve öğrenciler katıldı. 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!