Bilim Şenliği’nde 120 projeye TÜBİTAK desteği

Güncelleme Tarihi:

Bilim Şenliği’nde 120 projeye TÜBİTAK desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2018 14:59

TÜBİTAK Bilim Şenliği Programı kapsamında 120 projeyi destekleyecek. TÜBİTAK Başkanı Mandal, "2017-2018 döneminde Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında 193, Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları çerçevesinde 51 ve Bilim Şenliği Destekleme Programları kapsamında ise 120 proje desteklenmeye değer bulundu" dedi.

Haberin Devamı

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, 2017-2018 döneminde Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında 193, Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları çerçevesinde 51 ve Bilim Şenliği Destekleme Programları kapsamında 120 projenin desteklenmeye değer bulunduğunu belirtti.

Hasan Mandal, Kurumun Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı bünyesindeki söz konusu programların, öğrencilerin gelişimi için çok önemli olduğunu söyledi.

Çocuk, genç ve yetişkinlerin bilime yönelmesi için büyük gayret gösterdiklerini dile getiren Mandal, bu kapsamda 2007 yılında geliştirilen Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrı programıyla, bilginin toplumla buluşturulmasını, yaygınlaştırılmasını, mümkün olduğunca görselleştirilmesini ve etkileşimli uygulamalarla anlaşılır biçimde aktarılmasını amaçladıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Proje süresi 12 ay olan bu programda destek miktarının 120 bin lira olduğunu belirten Mandal, "Program kapsamında hazırlanacak projelerde, katılımcıların basit bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi hedefleniyor" dedi.

'BİLİM ŞENLİKLERİNE 100 BİN LİRA DESTEK'
Mandal, Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları programı ile de öğretmenlere ve akademisyenlere, kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasının amaçlandığını söyledi.

Program kapsamında 2007 yılından itibaren çağrıya çıkıldığını hatırlatan Mandal, proje süresinin 12 ay ve destek miktarının 120 bin lira olarak belirlendiğini belirtti.

Mandal, 2015 yılından bu yana çağrıya çıkılan, Bilim Şenliği Destekleme Programı'nın detaylarıyla ilgili şu bilgileri verdi:
"Programla bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması amaçlanıyor. Bu kapsamda sergi, gösteri, atölye, laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar ve söyleşiler gibi etkinlikler düzenleyerek, katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanmasını, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini hedefliyoruz. Destek miktarı 100 bin lira olan Bilim Şenliği Destekleme Programı'nda proje süresi 12 ay."

Haberin Devamı

'PROGRAMLAR 50 İLDE TANITILDI'
Söz konusu programlara 2017-2018 çağrı döneminde başvuruların ilk kez e-imza ile alındığını anlatan Mandal, bu dönemde 50 ilde tanıtımlar gerçekleştirilerek, programlara ilişkin farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti.

Mandal, bu çalışmaların, ilgiyi ve başvuru sayısını önemli oranda arttırdığına işaret ederek, "2017-2018 döneminde Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları, Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları ve Bilim Şenliği Destekleme Programları çağrıları kapsamında başvurular büyük ölçüde arttı" dedi.

Desteklenen proje sayıları hakkında da bilgi veren Mandal, "Söz konusu çağrı döneminde Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında 193, Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları çerçevesinde 51 ve Bilim Şenliği Destekleme Programları kapsamında ise 120 proje desteklenmeye değer bulundu" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!