Beş akademisyene ‘Genç Bilim İnsanı Ödülü’

Güncelleme Tarihi:

Beş akademisyene ‘Genç Bilim İnsanı Ödülü’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 15:18

Bilim Kahramanları Derneği (BKD) tarafından her yıl düzenlenen ve farklı üniversitelerin ev sahipliğinde gerçekleşen Genç Bilim İnsanı Ödülleri, altıncı kez sahiplerini buldu. Türkiye’deki genç bilim insanlarına kamuoyu önünde teşekkür ederek onları yüreklendirmek, geleceğin genç bilim insanlarına ilham vermek amacıyla sunulan ödüllere, bu yıl farklı il ve üniversitelerden beş genç bilim insanı değer bulundu.

Haberin Devamı

Bilim Kahramanları Derneği tarafından, her yıl farklı üniversitelerle gerçekleştirilen işbirliği ile verilen Genç Bilim İnsanı Ödülleri 6’ncı yılında. Temel bilimler ve mühendislik alanlarına katkıda bulunan, ülkemizde bu alanların görünürlüğünün artmasına ve gelişmesine öncülük eden 38 yaşın altındaki, bilim insanlarına verilen ödüllerde bu yıl beş Genç Bilim İnsanı ödül almaya değer bulundu.  2017 Genç Bilim İnsanı Ödülleri, Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.     

38 İLDEN 109 BAŞVURU
38 ilden 109 başvuru arasından seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; Dumlupınar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Fatih Şen, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Doç. Dr. Hasan Şahin, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mohammed Reza Nofar, Pamukkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Necip Atar, Bilkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Tolga Çukur ödül alan isimler oldu.

BAKMADAN GEÇME!