Bayram heyecanıyla ara tatil başladı

Güncelleme Tarihi:

Bayram heyecanıyla ara tatil başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2024 09:54

Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen için 9 günlük ara tatil dün başladı. Öğrenciler 15 Nisan’da ders başı yapacak. Son ders zilinin çalmasıyla tatilde yapacakları etkinlikleri planlayan öğrencilerle konuştuk.

Haberin Devamı

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin ilk ara tatili dün okullarda yapılan törenlerle başladı. Öğretmenler, törende ara tatil için öğrencilere bol bol dinlenme ve kitap okuma tavsiyeleri verdi. Ramazan Bayramı’na denk gelen ve hafta sonlarıyla birlikte 9 gün sürecek ara tatilde öğrenciler, dinlenmenin yanı sıra derslerindeki açıkları kapatmak için ödev yapacaklarını da söyledi. İstanbul’da Avrupa Konutları Çamlıvadi İlkokulu öğrencileri, bayram ve tatil planlarını anlattı...

BAYRAMIN EN İYİ YANI HARÇLIK
Okulun 3’üncü sınıf öğrencisi Bilal Karaoğlu, tatil öncesi kendini çok iyi hissettiğini söyleyerek, “Bayramda Bursa’ya anneannemlerin yanına gideceğim bu sebeple çok heyecanlıyım. Tatilde tamamlamam gereken ödevlerim de var. Onları yapacağım ve bol bol kitap okuyacağım” dedi. 3’üncü sınıf öğrencisi Fatma Asya Çığ ise, “Tatilde bol bol akraba ziyareti yapacağım. Kitap okuyacağım, ödev yapacağım ve arkadaşlarımla oyun oynayacağım. Okulumu da çok özleyeceğim ama bayram için çok heyecanlıyım. Çünkü bayramın en iyi yanı harçlık almak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘SAKLAMBAÇ, YERDEN YÜKSEK OYNAYACAĞIM’
2’nci sınıf öğrencisi Beren Yalgın, okulun son günü olduğu için kendini çok üzgün hissettiğini söyledi. 9 gün boyunca arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrı kalacağı için mutsuz ancak tatil için coşkulu hissettiğini dile getiren Yalgın, “Tatilde arkadaşlarımla saklambaç, yerden yüksek ve ebelemece oynayacağım. Ayrıca sahilde paten kayacağım. Öğretmenimiz tatilde ödev vermedi bu sebeple ben de bol bol kitap okuyacağım. Çünkü kitap okumayı çok seviyorum” dedi. 2’nci sınıf öğrencisi Turgay Eymen Kalaycı, tatilin bayramla birleşmesi nedeniyle çok sevindiğini söyleyerek, “Uzun süredir görmediğim akrabalarımı ziyaret edeceğim. Ayrıca ailece piknik yapacağız” dedi.

BAKAN TEKİN’DEN TATİL MESAJI
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dün son ders zilinin çalmasıyla başlayan ara tatili için yayınladığı mesajında şunları söyledi:
“Sevgili öğrencilerim, bayram tatiliyle birleşen bir haftalık ara tatil bugün başlıyor. Tatilde kendinize ve gelişiminize zaman ayırmayı unutmayın. Bir huzur atmosferi olan bayramı ailenizle, arkadaşlarınızla ve yakın çevrenizle en iyi şekilde değerlendirmenizi, bu kısa arayı ilginiz dâhilinde okuyarak, dinlenerek ve şehrinizi tanıyarak geçirmenizi diliyorum. Sizleri tatil dönüşü okullarımızda büyük bir heyecanla bekleyeceğiz. Değerli meslektaşlarım, yoğun bir zaman aralığını geride bıraktık. Ülkemizin maarif yolculuğunda en etkin gücümüz sizlersiniz. Yolumuzu aydınlatan fikirleriniz ve önerilerinizle ülkemizi daha müreffeh bir geleceğe taşıyacağız. Eğitim ailemize iyi tatiller diyorum.”

Haberin Devamı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ
- İkinci ara tatil: 8-12 Nisan (Ramazan Bayramı ile denk geliyor)
- LGS: 2 Haziran
- YKS: 8-9 Haziran
- 2023-2024 eğitim öğretim yılı sonu: 14 Haziran

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!