Bakan Yılmaz'dan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yılmazdan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2017 13:09

Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz, nesil yetiştirmenin "medeniyet inşası iddiasını sürdürmek" olduğunu belirterek, öğrencileri sadece akademik bilgilerle donanmış değil, milli ve manevi değerlere sahip sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönleri de gelişmiş bireyler olarak yetiştirmeyi öncelikleri gördüklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Bakan Yılmaz, 18 Eylül’de başlayacak 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, yeni eğitim-öğretim yılının tüm veli, öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olmasını, ülkenin gelişmesi ve ilerlemesi yolunda başarılar getirmesini dileyen Yılmaz, gelişen ve değişen dünyada eğitime yatırımın geleceğe yapıldığını belirtti.     

Yılmaz, bu anlayışla nitelikli eğitim için çalıştıklarını, önceliklerinin nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi olduğunu bildirerek, mesajına şöyle devam etti:     

"Eğitim çağa uygun olarak sürekli değişen ve gelişen, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen bir süreçtir ve bu süreç toplumu yücelten, insanlığa yön veren en önemli etkendir. Eğitim nesil yetiştirme işidir. Nesil yetiştirme, medeniyet inşası iddiasını sürdürmektir. Hedefimiz, tarihimizin bize atfettiği yüce değerler ve ilkelerimiz doğrultusunda bilgi toplumunun gerektirdiği becerilerle donanmış, milli kültür ile insanlığın evrensel değerlerini içselleştirmiş bireyler yetiştirmektir. Zira ülkelerin gücü iyi eğitime sahip nitelikli insan gücünden gelir.     

Haberin Devamı

Nitelikli bir eğitimin toplumumuzun her bireyine en üst seviyede verilmesi amacıyla öğrencilerimizi sadece akademik bilgilerle donanmış bireyler olarak değil, milli ve manevi değerlerine sahip, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönleri gelişmiş bireyler olarak da yetiştirmeyi önceliklerimiz arasında görüyor, köklü tarihimizden aldığımız güç ve bizi biz yapan değerlerimizle ilkelerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza yön veriyoruz."     

Öğretmenlere, velilere ve öğrencilere çağrı

Öğretmenlerin, nesillerin yetişmesinde ve geleceği inşa etme yolunda en büyük güç olduğunu belirten Yılmaz, öğretmenler için "Gelecek nesillerimize binlerce yıllık birikimimizi, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi sizlerin desteği ve özverisiyle aktarabileceğimizin bilincindeyiz" ifadelerini kullandı.     

Bakan Yılmaz, milli kültürü ve değerleri yaşatmanın en temel yolunun eğitimden geçtiğine dikkati çekerek, "Mukaddesatımızın ve kültürümüzün aktarılmasında, ülkemizin güçlü yarınlara taşınmasında en etkin rolü siz üstlenecek, çağın yeniliklerine hakim, üreten, bilim ve teknolojide geleceğe yön veren, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek için çıktığımız bu yolda birlikte omuz omuza yürüyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.     

Haberin Devamı

Yılmaz, mesajında velilere ise şöyle seslendi:     

"Kıymetli velilerimiz, eğitim uzun vadeli ve özveri isteyen bir süreçtir ve bu süreçte evlatlarımıza en büyük desteği sizler vereceksiniz. Ülkemizin güçlü yarınlara ulaşması öğrencilerimizin gayreti kadar sizlerin desteği ile mümkündür. Etkili, kalıcı ve verimli bir eğitim öğretim ortamının sağlanmasında veli, okul ve öğretmen iş birliği çok önemlidir. Evlatlarınızın eğitimine gösterdiğiniz ilgi ve yaklaşımınız, çocuklarımızın eğitim hayatında ve hayat karşısında duruşlarını belirlemesinde son derece önemlidir. Bu vesile ile evlatlarımızın başarılarında ve bu başarının daim olmasında desteğinizi önemsiyoruz."     

Haberin Devamı

Ülkenin geleceği öğrencilerin güçlü yarınlarda söz sahibi olacağını belirten Yılmaz, onların, kendine güvenen, doğruyu yanlıştan ayıran bireyler şeklinde yetişmelerinin önemine işaret etti.     

Yılmaz, öğrencilere "Okuyan, araştıran, bilgi ve becerilerini daima yenileyen bireyler olarak hayata bakabilmeniz geleceğe daha emin adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır. Başarı düzenli ve sürekli çalışmayla gelir ve hiçbir başarı tesadüfi değildir" tavsiyesinde bulundu.

Bakan Yılmazdan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni eğitim yılı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi: "Eğitim, okuyan, araştıran, geleceğe dair hedefleri ve iddiaları olan bir nesle sahip olmanın yegane yoludur. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak, 2023 hedefleri ile 2053 ve 2071 vizyonuyla buluşturacak olan temel unsur da yine eğitimdir. Bu anlayışla son 15 yıldır eğitim konusunu adalet, emniyet, sağlıkla beraber ana öncelliklerimizden biri yaptık. Bütçede aslan payını daima eğitime vererek, tüm çocuklarımızın ücretsiz, kaliteli ve modern bir eğitime sahip olması için önemli reformlar gerçekleştirdik. Ücretsiz ders kitaplarından yeni dersliklere, müfredat güncellemelerinden öğretmen atamalarına kadar hemen her alanda daha önce hayal dahi edilemeyen adımları attık. İnşallah önümüzdeki dönemde de günün ihtiyaçlarına, milletimizden gelen taleplere ve ülkemizin önceliklerine göre eğitim reformlarımızı sürdüreceğiz. Devlet olarak bu süreçte ana gayemiz, milli ve manevi değerleriyle barışık, ülkesini seven, nitelikli, özgür, evrensel ile yereli mezcetmiş başarılı nesiller yetiştirmek olacaktır. Zira 15 Temmuz darbe girişimi, eğitim konusunda yaşanan boşluk ve ihmallerin ülkemiz için ne tür felaketlere sebep olabileceğini çok acı bir şekilde göstermiştir. Bir taraftan 40 yıldır toplumumuzun kılcal damarlarına sızan bu şer şebekesinin bünyemize verdiği hasarı tamir ediyor, diğer taraftan da benzer acıları bir daha yaşamamak için gerekli önlemleri hayata geçiriyoruz. İnşallah milletimizin desteği, öğretmen ve idarecilerimizin fedakar çalışmalarıyla bu zorlu sürecin de üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bu düşüncelerle, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk kez okul heyecanı yaşayan yavrularımız başta olmak üzere tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, ailelerimiz ve eğitim camiamız için hayırlara vesile olmasını diliyor, bütün vatandaşlarıma en kalbi selamlarımı sunuyorum."

Haberin Devamı

Bakan Yılmazdan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

 

Kahraman'dan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Milli Eğitim Bakanlığının yeni eğitim-öğretim yılında, hizmetlerinde herhangi bir aksamamaya meydan vermemek için her türlü tedbiri aldığına inandığını belirterek, "Meclisimizin de her dönem olduğu gibi bu öğretim yılında da eğitim sistemimizin meselelerinin çözümü için iktidarı ve muhalefetiyle bir bütün olarak gayret göstermeye devam edeceğini belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

Kahraman, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.     

Milletin manevi ve maddi olarak gelişiminin en önemli dayanaklarından birinin "öğreti" olduğunu belirten Kahraman, çocukların ve gençlerin eğitimine önem veren milletlerin, tarihi yönlendirdiklerini ve insanlığın gelişimine öncülük ettiklerini vurguladı.     

Kahraman, "Millet olarak bizim de gelecekte yönümüzü tayin edecek olan, eğitim ve öğretime verdiğimiz ehemmiyet olacak. Ruh köküne bağlı, öğrenmeye açık, araştırmacı, değerlendirme ve yorum kabiliyeti yüksek, temeli mazide, dalları geleceğe uzanmış fertler yetiştirmek eğitim öğretim faaliyetimizin gayesi olmalıdır. İnsan yetiştirmek pahalı, bir o kadar da kalıcı bir yatırım ve görevdir" değerlendirmesinde bulundu.     

Nitelik kazandırılan her insanın, geleceğin daha parlak ve ihtişamlı olmasına katkıda bulunacağını aktaran Kahraman, mesajında şunları belirtti:     

"Çocuklarımızın ve gençlerimizin donanımlı fertler olarak yetişmesinde en önemli görev, öğretmenlerimizle birlikte ailelerimize düşmekte. Bilinmelidir ki çözüm odaklı düşünmeyi öğreteceğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz, lider Türkiye'mizin geleceğini inşa edecek.

Bu çerçevede ilk, orta ve lise düzeyinde 18 milyon öğrencimize, bir milyonu aşan öğretmen kadrosuyla hizmet veren Milli Eğitim Bakanlığımızın bu yıl da eğitim hizmetlerinde herhangi bir aksamaya meydan vermemek için gerekli her türlü tedbiri aldığına inanıyorum. Meclisimizin de her dönem olduğu gibi bu öğretim yılında da eğitim sistemimizin meselelerinin çözümü için iktidarı ve muhalefetiyle bir bütün olarak gayret göstermeye devam edeceğini belirtmek isterim."     

İlköğretim haftasını kutlayan Kahraman, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının eğitim hayatına başlayacak öğrencilere, öğretmen, idareci ve velilere hayırlı olmasını diledi.     

 

 

              

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!