Bakan Yılmaz: Yükseköğretimde hedef kalite ve niteliği artırmak

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yılmaz: Yükseköğretimde hedef kalite ve niteliği artırmak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 12:46

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Ülkemizde yükseköğretime erişim ve yükseköğretim okullaşma oranında hedefe ulaşıldı. Yükseköğretim sistemimizde son 10 yılda yaşanan büyüme sürecinin bundan sonraki aşaması, nitelik ve kalite bakımından da büyüme" dedi.

Haberin Devamı

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ın Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüşmek üzere, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığında toplandı.

İsmet Yılmaz, toplantının başında yaptığı sunumda teklifteki düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Teklifin eğitim, kültür ve spora dair maddeler içerdiğini anlatan Yılmaz, her alanda ilerleme için eğitim konusundaki çalışma ve düzenlemelerin önemine işaret etti.

Yılmaz, şöyle konuştu:
"Ülkemizde yüksek öğretime erişim ve yükseköğretim okullaşma oranında hedefe ulaşıldı. Bugün itibariyle 112’si devlet, 67'si vakıf üniversitesi ve 5'i de vakıf meslek yüksekokulu olmak üzere toplam 184 yükseköğretim kurumumuz mevcut. Öğrenci sayımız da 7 milyon 764 bin. Bu 184 üniversiteye; Milli Savunma Üniversitesini ve Türk-Japon Üniversitesini de eklersek 186 olur. Yükseköğretim sistemimizde son 10 yılda yaşanan bu büyüme sürecinin bundan sonraki aşaması, nitelik ve kalite bakımından da büyüme."

Haberin Devamı

Bu kapsamda yapılan çalışmaları da anlatan Yılmaz, yeni üniversite kurulmasını desteklediklerini, bunun rekabete, istihdama ve yeni bilgilerin üretilmesine vesile olacağını düşündüklerini belirtti.

Yılmaz, teklifle Yunus Emre Vakfı yönetim yapısında değişikliğe gidildiğini, bu şekilde vakfın karar alma süreçlerinin hızlanacağını, kamu kurumlarıyla işbirliğinin de kolaylaşacağını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!